ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ UNIVERSITY OF AMERICA (USA)

Πρόκειται για μια πολύπλευρη θεραπευτική επιστήμη πρόληψης και θεραπείας πλήρως ενσωματωμένης και έμφυτα προσαρμοσμένης με τη φύση του ανθρώπου. Εστιάζει την προσοχή της στην εσωτερική ενδογενή φύση της θεραπευτικής διεργασίας.

“Η υγεία δόθηκε στον άνθρωπο από το Δημιουργό Παντοδύναμο Θεό δια της  Φύσης, η οποία δεν μεταχειρίζεται ξένα στοιχεία, αλλά κάποια αρμονία μεταξύ πνεύματος, ζωικής δύναμης και υλικής κατεργασίας χυμών”

“Τίποτε το κινδυνώδες ή το θανατηφόρο δεν επέρχεται σε όσα  έχουν κατά Φύση και η ασθένεια δεν είναι κινδυνώδης, όταν  φυσικά βαδίζει στο φυσιολογικό της δρόμο”.

“Για να σπουδάσει κανείς γιατρός, λέγει ο Ιπποκράτης , χρειάζεται όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα, να προϋπάρχουν τα φυσικά χαρίσματα, η “Φύση”. Χωρίς αυτή αδύνατο να αποκομίσουμε αγαθούς καρπούς.

ΦYΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ -Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ  ΕΙΝΑΙ Η  ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!!!!

Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική προσέγγιση που εστιάζει, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας  – όπως γίνεται κατά κανόνα στην συμβατική ιατρική -, αλλά και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν.

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της φυσικοπαθητικής είναι η πρόληψη των παθήσεων, γεγονός που απαιτεί την «εκπαίδευση» του ασθενούς. «Η φυσικοπαθητική δεν παρέχει μία θαυματουργή λύση.

Είναι μια εκπαιδευτική μορφή θεραπευτικής. Εκπαιδεύονται οι ασθενείς βήμα – βήμα ως προς τον συνολικό τρόπο της φυσικής  ζωής , διατροφής, προληψης και θεραπείας τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις  ασθένειας η Φυσιοπαθητική έρχεται να ενισχύσει ενεργειακά/δυναμικά το Ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικά μόνο μέσα όπως την αυτοκάθαρση, αποτοξίνωση, φυσική δίαιτα, καθαρό νερό, ανάπαυση, άσκηση, φυσικά συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, οργανικά άλατα, ιχνοστοιχεία, βότανα, ομοιοπαθητικές ουσίες, ερεθίσματα βελονισμού και θεραπευτικής μάλαξης  και διορθωτικές διευθετήσεις του σώματος. Εστιάζεται στη σωστή ενεργοποίηση των έμφυτων θεραπευτικών μηχανισμών των οποίων η σωστή διαχείριση μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας

Ο Φυσικοπαθητικός κάνει φυσιοπαθητική εκτίμηση/αξιολόγηση και στη συνέχεια μαζί με τον ασθενή θα δημιουργούν ένα πρόγραμμα θεραπείας που μπορεί να αποτελείται από φυσιοπαθητικά φάρμακα(βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία..) ομοιοπαθητικές ουσίες, ανάπαυση(επαρκή ύπνο), υγιεινή σωστή διατροφή, αποχή από τροφή, φυσικοπρακτικές τεχνικές, και αποτοξίνωση, ελάττωση του σωματικού βάρους, μείωση του άγχους για ψυχική και διανοητική ισορροπία, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας (άσκηση στον καθαρό αέρα και σωστή αναπνοή), επαρκή αλλά όχι υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την απαλλαγή από κάθε είδους βλαπτικές εξαρτήσεις όπως πχ. διακοπή του καπνίσματος,καφέ, αλκοόλ, τεχνικά λίπη, επεξεργασμένη τροφή κλπ..

Η Φυσιοπαθητική  βασίζεται κυρίως στη θεραπευτική δράση της σωστής  φυσικής διατροφής,  του καθαρού αέρα, τής κίνησης, ανάπαυσης, του ήλιου, της θετικής ψυχολογικής επιρροής, του βελονισμού και Ομοιοπαθητικής και Θεραπευτικής Μαλαξης.

τηρίζεται πάνω σε μια φιλοσοφία ακριβώς αντίθετη  με τη φιλοσοφία της Καθιερωμένης ιατρικής. Πιστεύει στα διδάγματα του Ιπποκράτη και στις Φυσικές Αρχές.

Η βασική Αρχή της Φυσιοπαθητικής

Η βασική Αρχή της  είναι πως η θεραπεία η αποκατάσταση της υγείας είναι μια βιολογική διαδικασία όπως η πέψη και η αφομοίωση της τροφής, η η συγκόλλιση και θεραπεία ενός σπασμένου οστού η επούλωση ενός τραύματος. Η φυσικοπαθητική πιστεύει ότι το σώμα έχει το δικό του έμφυτο φυσιολογικό αυτοθεραπευτικό σύστημα.Οταν αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του αιτία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος  ο οποίος δεν το συντηρεί σωστά, αλλα το κακομεταχειρίζεται.

Τα αίτια πολλά και διάφορα αλλά πάντα τα ίδια και τα αυτά. Τοξίνωση Μόλυνση-Μπλοκάρισμα του οργανισμού απο τη πληθώρα των αχρίστων που συσσωρεύονται και δεν απομακρύνονται απο το σώμα.

Υποστηρίζει  και εφαρμόζει την Ιπποκράτεια Αρχή του Ενιαίου της αρρώστιας, διάγνωσης & θεραπείας -ότι  δηλαδή οι αρρώστιες δεν είναι πολλές αλλά Μια και μοναδική –η Τοξίνωση/Τοξαιμία  και δηλητηρίαση του οργανισμού που πηγάζει απο τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και συνεπώς η διάγνωση και θεραπέια είναι ΜΙΑ –η τοξαιμία και η απομάκρυνση της τοξικής δηλητηρίασης απο το Αίμα.

Τα αίτια της αρρώστιας για τον Φυσικοπαθητικό είναι η πρίν  απο την αρρώστια νοσηρή κατάσταση του οργανισμού που ωφελέιται σε κάθε είδους ανθυγιεινές συνθήκες (περιβαλλοντικές, ψυχολογικές, διατροφικές, κλπ.

Πιστεύουμε  όλα αυτά που υποστήριζε ο Ιπποκράτης: « τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο άρρωστος δεν είναι αρρώστια, αλλά τα μέσα με τα οποία αμύνεται το σώμα κατα της αρρώστιας. Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω κάποια παραδείγματα:

Όταν κάποιος υποστεί δηλητηρίαση το αποτέλεσμα είναι ο ΕΜΕΤΟΣ και ΔΙΑΡΡΟΙΑ. Τα ίδια τα συμπτώματα της αρρώστιας χρησιμοποιέι το σώμα  γα να γιατρέψει  την αρρώστια-την δηλητηρίαση.

Στην περίπτωση αυτή η καθιερωμένη ιατρική έρχεται να καταστήλει τα συμπτώματα που είναι η προσπάθεια του σώματος πρός αυτοθεραπεία.

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση απο τη δηλητηρίαση.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΑΤΟΜΙΑ 

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ/ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ  ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΑΘΗΤΙΚΗ -ΘΕΩΡΙΑ- ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ -ΘΕΩΡΙΑ -ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΦΥΣΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ -ΘΕΩΡΙΑ-ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

_____________________________________________________________________________________

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

______________________________________________________________________________________

naturae@cytanet.com.cy

neohippocrates@gmail.com

00357-99463550

 

UNIVERSITY OF AMERICA (USA)
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

NATURE HEALS
(English) ΟΡΘΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

NATURE HEALS
ΣΠΟΥΔΑΣΗ ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ
(English) 99-463550 ΓΙΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
(English) 99-463550 ΓΙΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Αν υποφέρετε απο Αρθρίτιδα, Ρευματοαρθριτιδα, Πόνος στον Αυχένα, στη Μέση η Σπονδυλική Στήλη, Ημικρανίες , Πονοκεφάλους, Ζάλες, Ιλίγγους, Πόνος στα χέρια, στους ώμους , στα πόδια.....
Τηλεφ. 99-463550

© 2024 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual