Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus

Τα Όμοια θεραπεύουν τα Όμοια

Φύσις Νόσων Ιατρός και Διδάσκαλος

68 ετών

18 ετών

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Δρ. PhD, N.D)

Prof. University of America  (USA)

Διευθυντής   Νέο-Ιπποκρατικής Σχολής affiliate USA University of America.

 

neohippocrates@gmail.com  

naturae@cytanet.com.cy   

 

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ………..

Μεγάλωσε στην Κύπρο  όπου  και αποφοίτησε από  το γυμνάσιο Αιγιαλούσας. Το όνειρο του από μικρή ηλικία ήταν να σπουδάσει ιατρική και να υπηρετήσει τον πάσχοντα άνθρωπο.  

Το πραγματοποίησε κάνοντας αρχή με την Κλασσική Ιατρική και τελικά καταλήγοντας στη  Φυσιοπαθητική  Ομοιοπαθολογία και Παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου έζησε 14 χρόνια..

Από πολύ νωρίς  διαπίστωσε ότι το όραμα του ήταν πολύ κοντά σε αυτό που πρόσφερε η φυσική αφάρμακη περίθαλψη και λίγο μακριά από  αυτό που προσέφερε η καθιερωμένη κλασσική  ιατρική.

Τελικά δεν άργησε πολύ να ανακαλύψει ότι η φυσιοπαθητική  θεραπευτική επιστήμη( Ομοιοπαθητική- Βελονισμός- Οστεοπρακτική-Διατροφοπαθητική…)  ανταποκρινόταν πλήρως στο όραμά του.  Σπούδασε σε πολλούς από τους παραδοσιακούς χώρους της Φυσιοπαθητικής και απέκτησε πολλούς τίτλους. Έκανε πολλές σπουδές και αποδείξεις  των φυσιοπρακτικών, φυτοθρεπτικών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων στον εαυτό του και έτσι απέκτησε όχι μόνο γνώση αλλά και προσωπική εμπειρία της φυσικής αφάρμακης θεραπευτικής επιστημονολογίας.

Άσκησε  και συνεχίζει να ασκεί την  φυσιοπαθητική θεραπευτική αγωγή πάνω από 30 χρόνια  αφιερώνοντας όλες του τις δυνάμεις στην αναβίωση και εφαρμογή της νέο-ιπποκρατικής αντίληψης της ιατρικής, την οποία προσπάθησε να διαδώσει με την καθημερινή φυσιοπαθητική  πράξη και λόγο.

Είναι ιδρυτής,  Διευθυντής της Νεο-Ιπποκρατικής Σχολής Φυσικής Υγείας Κύπρου  ως και Ιδρυτής και Πρόεδρος τριών  Παγκύπριων Συνδέσμων Φυσιοπαθητικής, Εναλλακτικής και Βελονισμού από το 1990. Συνεργάζεται με  το Αγγλικό Κολλέγιο CNM και university of America  Πανεπιστήμιο USA.

Ο  Ανδρέας Νικολάου  . Μετά από μια μακροχρόνια πορεία  και δράση στο χώρο της Ενοποιημένης Φυσικής Περίθαλψης κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του θεραπευτικό πρότυπο που αποδείχθηκε πραγματικό ευεργετικό στον άρρωστο και στον υγιή.

Με γνώμονα το «Ωφελέειν μη βλάπτειν» 

Αυτοσκοπός του είναι να κατευθύνει τον αρρωστημένο, απελπισμένο και πονεμένο άνθρωπο προς στις φυσικές του καταβολές, στη φυσική πρόληψη και θεραπεία του, με μέσα φυσικά και πάνω απ’ όλα ακίνδυνα.

Ο Ανδρέας Νικολάου Θεμελιωτής  και πρωτοπόρος της Νέας Επιστήμης της Υγείας, της  Φυσιοπαθητικής  θεραπείας, στην Κύπρο και Ελλάδα  αφού υιοθέτησε, ύστερα από  μακρές μελέτες, παρατηρήσεις και πείρα, πολλές από τις βασικές ιδέες και αντιλήψεις του Ιπποκράτους και των άλλων Αρχαίων Ελλήνων γιατρών και στοχαστών και αφού συσχέτισε όλα αυτά με την κατακτημένη στα 2,500 χρόνια που πέρασαν τεράστια γνώση και πείρα στις βιολογικές επιστήμες, θεμελίωσε το  δικό του σύστημα πρόληψης και θεραπείας.  

Εδώ και πολλά χρόνια διακηρύττει ότι επιτακτική είναι η επιστροφή της ιατρικής στις ρίζες της, δηλαδή στον Ιπποκράτη και υιοθέτηση ορισμένων γνήσιων  παραδοσιακών μεθόδων θεραπείας  χωρίς βέβαια τις  εμπλεκόμενες περί σατανισμού ιδέες, μαγείας, ειδολολατρείας  η τσαρλατανισμού.

Τονίζει ότι στόχος μας  δεν πρέπει να  είναι η Νόσος αλλά η Υγεία. Πιστεύει στο ενιαίο του οργανισμού και στο ενιαίο της νόσου. Ο γιατρός πρέπει να είναι φιλόσοφος και επιστήμων και ποτέ ένας απλός τεχνικός.

Υιοθετεί τα γραφόμενα του διάσημου Ελληνο-γάλλου καρδιολόγου γιατρού Αθανάσιου Κανατσούλη στο έργο του “στοχασμοί ενός γιατρού” στο οποίο αναφέρει τα εξής; «Και πάλιν ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, πρώτος επέμενε επί της σημασίας που παρουσιάζει το έδαφος, επί της ιδιοσυγκρασίας εκάστου ατόμου, εξ ου και η τάση της επανόδου στις Ιπποκρατικές αντιλήψεις. 

Επανόδου; Αν είμαστε πιο ευλαβείς προς την ιστορία και αυστηρότεροι προς τους εαυτούς μας, θα λέγαμε ότι αφού οφείλουμε την πρόοδό μας στον Ιπποκράτη, αφού κυριολεκτικά γεννηθήκαμε εμείς οι γιατροί από το μεγάλο διδάσκαλο, πιστέψαμε πως φθάσαμε στην ωριμότητά μας και απομακρυνθήκαμε από τις αρχές και τα δόγματά του, για να επανέλθουμε σήμερα, μετανοιωμένοι, να του αποδώσουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ( Ιατρός Αθανάσιος Κανατσούλης)

Τα κηρύγματα μας έχουν  σκοπό να υπενθυμίσουν στον άνθρωπο τις φυσικές απλές αλήθειες, να του παραστήσουν τους φοβερούς κινδύνους που διατρέχει με την εγκληματική αμέλειά του και το ζαμανφουτισμό του, να τον κάμουν να συνέλθει, για να περισωθεί από την εκφύλιση και τη βαθμιαία εξαφάνισή του.

Είναι της άποψης ότι η καταπληκτική κατανάλωση φαρμάκων, η αλόγιστη και απροσμέτρητη φαρμακοληψίατης εποχής μας δεν είναι άλλο παρά μια κραυγή απελπισίας του ανθρώπου, μια απελπισμένη προσπάθεια σωτηρίας στο φράγμα του αδιεξόδου του.

Στόχος του η  επιστροφή του ανθρώπου στις φυσικές του καταβολές,  στη φύση, στη φυσική και ηθική ζωή. και να του υπενθυμίσει το υπέρτατο χρέος του να προσφέρει αληθινή  φυσική τροφή σ’ αυτή την οντότητα,για να απαλλαγεί από την ΑΡΡΩΣΤΙΑ, το πάθος, το άγχος, τη μοναξιά, την ανασφάλεια, τη δυστυχία, που δημιουργεί η απαίσια αράχνη του καταναλωτισμού και ο τεχνολογικός πολιτισμός, που αριστοτεχνικά κατάφεραν τελικά να τον καταντήσουν στομάχι σκουπιδοτενεκκέ και σεξουαλικά όργανα.

Κατάφεραν να τον απομακρύνουν από  τη φύση, με αποτέλεσμα να υποφέρει και να βασανίζεται μέχρι θανάτου. Το όλο έργο του στοχεύει στο να  βοηθήσει τον άνθρωπο να αντιληφθεί ότι η ποιότητα ζωής του εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων του και από αυτούς που εκμεταλλεύονται τη βιολογική ορμή του ανθρώπου για απόκτηση καθώς και το νόμο της ηδονής και της ελάχιστης προσπάθειας που είναι δημιούργημα των σατανικών τοξινωμένων ανθρωπίνων εγκεφάλων.

Ο  Ανδρέας Νικολάου  έταξε σκοπό του να βρει και να  υποδείξει τρόπους και μέτρα για να βοηθήσει τον άνθρωπο να βγει από το τραγικό αδιέξοδο, το οποίο κατάντησε η ζωή και η υγεία του. Θεώρησε  ιερό και επιβεβλημένο καθήκον του, με κάθε θυσία, να προωθήσει το σωτήριο αγώνα της Φυσικής Θεραπευτικής  διαπιστώνοντας τα τραγικά χάλια και τους καθημερινούς πρόωρους κι’ απροσδόκητους θανάτους από τις ολέθριες περιπτώσεις των καρδιακών, των όγκων και όλων των άλλων εκφυλιστικών οδυνηρών και σωματικών, κυριολεκτικά, ασθενειών, τη στιγμή που για πολλά χρόνια διαπιστώσαμε και αποδείξαμε, με αναμφισβήτητα δεδομένα, πως υπάρχει ο φυσικός τρόπος πρόληψης και θεραπείας των ασθενειών για τις περισσότερες ασθένειες, αλλά υπάρχει το δυστυχώς που σύμφωνα με τον Αγγελο Τερζάκη: « ποτέ  ο κόσμος δε συνετίστηκε από σύνεση.

Πάντοτε από την ωμή πίεση της ανάγκης, και ότι τη σημερινή ανάγκη ελάχιστοι τη συναισθάνονται και πάντως ΟΧΙ οι υπεύθυνοι για τις αμαρτίες του κόσμου. Οι πολλοί λικνισμένοι από τις απολαύσεις του δίκοπου πολιτισμού, αποκοιμιούνται στην αγκαλιά του μακάρια, χωρίς να υποπτεύονται πως το δικό τους ναρκωτικό είναι πολύ πιο μοιραίο από τα παραισθησιογόνα της θλιβερής μόδας».

Πριν από είκοσι χρόνια ο Ανδρέας Νικολάου ίδρυσε την Νεο-Ιπποκράτεια Σχολή Υγείας  με σκοπό την ανάπτυξη και εφαρμογή των ιδεών του γύρω από τις Φυσικές Θεραπευτικές Μεθόδους.

Μέσα από τις μακροχρόνιες και προσεχτικές παρατηρήσεις  στον εαυτό του και στους ασθενείς του ανακάλυψε πως όταν προσφέρουμε στον οργανισμό φυσικοθρεπτικά  αφάρμακα – ζωντανές τροφικές ουσίες και ζούμε σε αρμονία με τους φυσικούς νόμους του Θεού θα έχομε πάντα στη διάθεση μας την  απεριόριστη θεραπευτική δύναμη της φύσης του υπέρτατου Θεϊκού Δημιουργήματος.

Ο   Ανδρέας Νικολάου  ανάπτυξε σταδιακά ένα πρότυπο ζωής, φυσικής πρόληψης και θεραπείας που τον προετοίμασε  για το μεγάλο έργο της ζωής του-να μοιραστεί, να διδάξει και να βάλει στην πράξη τις σωτήριες ιδέες του σε άλλους ανθρώπους. Έχει επίσης παρατηρήσει ότι τα ατέλειωτα  βασανιστικά προβλήματα υγείας μπορούν να ξεπεραστούν αν έχει κανείς την καλή διάθεση να αλλάξει  τρόπο ζωής, πρόληψης και θεραπείας.

 

Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Natural Doctor
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες
Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

socrates pict
socrates pict

THE BODY CAN HEAL ITSELF

HERBAL MEDICNE DIPLOMA
HERBAL MEDICNE DIPLOMA

no images were found

Γλώσσα:

© 2021 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual