Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus

Τα Όμοια θεραπεύουν τα Όμοια

Φύσις Νόσων Ιατρός και Διδάσκαλος

 

 

 ΝΕΟ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σέ όλους αυτούς πού μένουν στην μαύρη αμάθεια, εσκεμμένη άγνοια  και στην πλάνη  σχετικά με την υγεία, την αρρώστια, πρόληψη  και την θεραπεία, γιατί έχουν εσφαλμένα  διδαχθεί’, σε αυτούς  «πού υποφέρουν και σέρνουν τα σακατεμένα και ανήμπορα σώματά τους από γιατρό σε γιατρό και από κλινική σε κλινική, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, και πού, αντί να βρουν υγεία κι’ ανακούφιση εκφυλίζονται ακόμα περισσότερο  και δοκιμάζουν την πίκρα τής απογνώσεως’ σ’ εκείνους πού έχουν δηλητηριάσει τα σώματά τους με την πολυφαρμακία χωρίς κανένα ευχάριστο αποτέλεσμα’ σ’ αυτούς πού ‘τα κορμιά τους έχουν κοπεί  με το χειρουργικό ψαλίδι, για να- δουν την  κατάσταση τους χειρότερη, και σ’ αυτούς πού από άγνοια νομίζουν ότι ή αρρώστια είναι μια άδικη κατάρα — σ’ όλους αυτούς τούς αξιολύπητους ανθρώπους που υπέστησαν πλήρη πλύση εγκεφάλου απευθύνεται το Περιοδικό αυτό, με τό σκοπό να τούς – ελευθέρωση από πολλές επικίνδυνες  προλήψεις και  δεισιδαιμονίες, να τούς διορθώσει τα τόσα λάθη  πού τούς καταστούν βασανιστικά  δυστυχισμένους και να τους διαφωτίσει στο υψίστης σημασίας ζήτημα της φυσιοπαθητικής Υγιεινής.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

“Το να αποκρίνεται τις πριν ακούσει ή διαβάσει είναι εις αυτόν αφροσύνη και όνειδος”.

(Παρ. 1η 13)

Ακούστε μας λοιπόν πρώτα!

Το περιοδικό Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία είναι ένας ειλικρινής φυσικός σύμβουλος της υγείας μας, το καλύτερο και φθηνότερο ασφαλιστικό συμβόλαιο της υγείας και της ζωής μας.

Αγαπητοί αναγνώστες και αναζητητές της υγείας, πρόληψης και θεραπείας  μέσα από μεθόδους φυσικής υγιεινής προσέγγισης , σας υποδεχόμαστε με χαρά στη φυσική υγιεινιστική μας δραστηριότητα. Από σήμερα είστε μέλος μιας γνήσιας φυσικής υγιεινολογικής ομάδας που ανακάλυψε μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες. Ανακαλύψτε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φροντίζει, να θεραπεύει και να διατηρεί κανείς το πλέον ανεκτίμητο αγαθό – την ψυχική και σωματική υγεία.

Έχετε προβλήματα; Έχετε ψυχολογικές δυσαρμονίες, άγχος και αρρώστιες;

Αν θέλετε να λυτρωθείτε απ’ αυτή μεγάλη, αρρωστημένη σπατάλη των δυνάμεών σας, το περιοδικό Φυσιοπαθητική Υγιεινολογία μπορεί να είναι η λύτριοσή σας, η σωτηρία σας, η ριζική θεραπεία σας.

Διαβάστε σήμερα, τώρα, αμέσως, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά, πολύ αργά, ή να μην μπορείτε!

Η Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σας, διαβάστε την τώρα, σήμερα.

Το Περιοδικό Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πιστό και ευσυνείδητο συμπαραστάτη του κάθε ανθρώπου για την πρόληψη και τη θεραπεία της αρρώστιας του και τη συνεχή καλυτέρευση της υγείας του.

Το ανθρωποσωτήριο αυτό διαχρονικό περιοδικό ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια που η βασική ιδέα του αναπήδησε από το κρεββάτι του πόνου και της ψυχοσωματικής ασθένειας. Φιλοδοξεί να καταπολεμήσει την αρρώστια και τα γεράματα και να εκθέσει τις σωστές φυσιολογικές συνθήκες που μπορούν να εξασφαλίσουν την υγεία και τη μακροβιότητα στην αρρωστημένη ανθρωπότητα.

Η μεγάλη σημασία του εκτεταμένου διαφωτισμού του κοινού σε ζητήματα της φυσικής υγιεινής και προφύλαξης, που είναι απαραίτητος για την ανύψωση του βιοτικού επιπέδου, δηλαδή την καλυτέρευση και την παράταση της ζωής του ατόμου, είναι γεγονός το οποίο αναγνωρίζεται από όλους τους ανθρώπους της γης.

Αποσκοπούμε να αναπτύξουμε τους θεμελιώδεις νόμους της υγείας, της πρόληψης, της φυσικής θεραπείας. Να επεξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η φυσικοπαθητική (υγιεινή θεραπεία) αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ασθενειών και τα μέσα που διαθέτει για μια πλήρη επανάκτηση της κλονισμένης υγείας. Έτσι θα καταστεί φανερό πόσο πολύ πληρώνεται ακόμη και η πιο μικρή φαινομενικά ασήμαντη παρέκκλιση από τους νόμους της δημιουργίας.

Κατά κακή μας τύχη η επιστήμη σήμερα είναι ανίκανη να επέμβει, περιμένει το μοιραίο τέλος με στωικότητα. Χιλιάδες άνθρωποι της γης είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν αργά η γρήγορα από μια εκφυλιστική ασθένεια. Ασθένειες, που πριν κτυπούσαν μόνο τους ηλικιωμένους άνω των 50 ετών, σήμερα προσβάλλουν τη νεότητα των 20-30 ετών, δηλαδή την ηλικία αυτή της πιο δυναμικής ανθρώπινης ανάπτυξης και δημιουργικότητας.

Την εποχή ακριβώς που το άτομο πρέπει να είναι σε θέση να απολαύσει τη ζωή σε όλη της την ένταση, ανακαλύπτει συνήθως ότι είναι ανάπηρο ή υποφέρει από κάποια αρρώστια: καρκίνο, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο, αρθριτισμό, ρευματισμό, χρόνια ημικρανία και πονοκέφαλο, ψυχοπάθεια, κλπ.

Μα είναι τούτο αναπόφευκτο; Δεν υπάρχει κανένα αντίδοτο;

Υπάρχει! Και ο σκοπός της έκδοσης του περιοδικού Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναβάλλει ή και να εμποδίσει κάθε είδους αρρώστια.

Μια είναι η αρρώστια, κι αυτή είναι η άγνοια, η αμάθεια, και συνεπώς η τοξίνωση και δηλητηρίαση του οργανισμού που προέρχεται από την ανθυγιεινή διατροφή και διαβίωση των ανθρώπων.

“Ω αμάθεια, τι άσπλαχνη που είσαι! …Το σκοτάδι σου απλώνεται στο δρόμο τον ανθρώπου. Μας έχεις κάνει σκλάβους σου και μας ξεχαρβαλώνεις την υγεία μας, την ευτυχία μας και τέλος τη ζωή μας. Εσύ σκλαβώνεις το νου μας και ο νους σκλαβώνει το σώμα μας!”

Δρ. Ηλίας Πέτρου

Αξίζει τον κόπο να αγωνίζεται κανείς για την υγεία και τη μακροβιότητα;

Την απάντηση μπορούν να δώσουν καλύτερα οι ανάπηροι, οι άρρωστοι που ψυχομαχούν στο κρεββάτι του πόνου.

Ένα δράμι πρόληψη σώζει από ένα τόνο θεραπεία. Μπορούμε να βρούμε τι χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του στομάχου, του συκωτιού, της καρδιάς κλπ. Μπορούμε να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου; Μπορούμε πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την υπέρταση, τη βλάβη της στεφανιαίας αρτηρίας; Μπορούμε να μάθουμε τι να τρώμε και τι να μην τρώμε;

Ναι μπορούμε!

Περιφρουρήστε την υγεία σας. Περιθώρια δεν υπάρχουν! Εκπέμπονται σήματα S.O.S. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου με τα αδιάψευστα λόγια τους πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη: “Φύσις εξαρκέει πάντα πάσιν”. Δηλαδή, η φύση θεραπεύει, ο δε γιατρός είναι παραστάτης και ερμηνευτής της.

Είναι άξιο απορίας πώς η Ιατρική, που θέλει να θεωρεί τον Ιπποκράτη σαν πατέρα της, δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα όσο πρέπει τη συμβουλή του για κάθε άρρωστο και υγιή: “Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου”!

Όσοι θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους θα βρουν το περιοδικό αυτό εξαιρετικά ενδιαφέρον, διαφωτιστικό και γεμάτο πρακτικές υποδείξεις για την απόκτηση και διατήρηση της καλής υγείας μέσω των φυσικών αφαρμάκων θεραπευτικών αρχών.

ΠΟΙΟΣ 0 ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ       

ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΙΑ

 

Ο εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία, Ανδρέας Νικολάου, Καθηγητής Δρ. Φυσικής Αφάρμακης Θεραπευτικής Αγωγής και συγγραφέας διδακτικών φυσικοϋγιεινιστικών βιβλίων, σπούδασε φυσικοπαθητικές, υγιεινιστικές επιστήμες σε ειδικά κολλέγια της Αυστραλίας και Αγγλίας.

Για 35 περίπου χρόνια βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική και ξένη φυσική αφάρμακη βιβλιογραφία και με ειδικευμένες στα φυσικοϋγιεινιστικά θεραπευτικά θέματα οργανώσεις και ιδρύματα. Είναι πλήρως ενημερωμένος πάνω στις σύγχρονες επιστημονικές κατακτήσεις, σε θέματα Κοινωνιολογίας και ηθικές κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο.

Έπειτα από εφαρμογές, πειραματισμούς και εμπειρίες πολλών ετών πάνω στις ειδικευμένες αυτές γνώσεις που αφορούν τη φυσική υγιεινιστική θεραπεία και τη φυσική υγεία του ανθρώπου, δημιούργησε ένα πρότυπο και ολοκληρωμένο σύστημα ζωής γνωστό σαν Φυσικοϋγιεινιστική Θεραπευτική Επιστημονολογία, φυσικοπροληπτική θεραπευτική που αποδείχτηκε πραγματικά ευεργετικό στον άρρωστο και στον υγιή.

Η έκδοση του περιοδικού Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του αυτής.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ!

“Πειραματιστήκαμε επιστημονικά με τη φυσική αφάρμακη, ανθρωποσωτήριά υγιεινιστική θεραπευτική και γνωρίζουμε όλες τις διαδικασίες που προηγούνται μέχρι να φθάσει ο άρρωστος στο επιθυμητό στάδιο.”

                                                                                                                  (Φυσιοπαθηιική Υγιεινολογία)

Σκοπός μας είναι να σας βοηθήσουμε να παρεμποδίσετε την αρρώστια. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζετε, καλύτερα είναι να εμποδίσει κανείς την αρρώστια παρά να ξέρει πώς δα τη θεραπεύσει.

Είμαστε η πρώτη Σχολή φυσικής Αφάρμακης Υγιεινής

Φυσιοπαθητικών και  Εναλλακττκών Επιστημών στην Κύπρο από το 1990 και σε αποκλειστική συνεργασία με το μεγαλύτερο Κολλέγτο Φυσικών Αφάρμακων Επιστημών Αγγλίας. Παρέχουμε σε όλους (γιατρούς και μη) την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη Φυσικοπαθητική και Εναλλακτική Προληπτική και Θεραπευτική Επιστήμη.

Προσφέρουμε πλήρη εκπαίδευση στη Φυσική Υγιεινιστική Φιλοσοφία με σκοπό:

Την εξάπλωση των κοσμοσωτήριων προληπτικών και θεραπευτικών αρχών της Φυσικοπαθητικής Υγιεινής Επιστήμης.

Την επαγγελματική κατάρτιση στη Φυσικοπαθητική (N.D.) και έκδοση αναγνωρισμένου διπλώματος από Αγγλικό Κολλέγιο και Πανεπιστήμιο Ηνωμένων Πολιτειών

Την αποδοχή στο Σύλλογο Μελών Φυσικοπαθητικής και Εναλλακτικής Θεραπευτικής Αγγλίας και Κύπρου.

Προσφέρεται Full or Part time Study

Είμαστε ένα γνήσιο και πάνω από όλα ανθρώπινο εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρωτοποριακό στην Κύπρο και Ελλάδα , το οποίο, σε συνεργασία με σχετικά Κολλέγια και Συνδέσμους της Ευρώπης, αποσκοπεί στην εξασφάλιση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων υψηλού ενισχυμένου επιπέδου.

Είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όλες τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις της Φυσικής Νέο-ιπποκρατικής Αγωγής στους ακόλουθους κλάδους σπουδών:

 1. Φυσικοπαθητική Θεραπευτική ( D)
 2. Ορθοπαθητική ( Χειροθεραπεία)
 3. Ομοιοπαθητική
 4. Βελονισμός
 5. Ωτοβελονισμός
 6. Ψυχοδυναμική Θεραπεία
 7. Διατροφοπαθητική (Ορθομοριακή Διατροφή)
 8. Βοτανοθεραπευτική

Σκοπός μας είναι να διδάξουμε θεωρητικά και πρακτικά τι είναι αρρώστια και πώς μπορεί να θεραπευθεί σωστά και ριζικά σε μια ανώτερη επέμβαση, διαφορετική από εκείνη που γνωρίζουμε και που αντί για φάρμακα και νυστέρια χρησιμοποιεί “την έμφυτη θεραπευτική δύναμη” που ο Κύριος έδωσε στα πλάσματά του μη αδικώντας και τον αγαπημένο του άνθρωπο, την κορωνίδα της Δημιουργίας.

Χρειάζεται αλήθεια για να ζήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως. Τίποτε λιγότερο από την αλήθεια δεν μπορεί να επιβιώσει. Δεν μπορείς να επιβιώσεις με τίποτε λιγότερο από την αλήθεια.

“Φύσις νόσων ιατρός”. Η φύση είναι νόμος του Θεού. Μάθε κι εσύ την αλήθεια.

Υγεία είναι το παν στη ΖΩΗ μετά τον Κτίστη και Δημιουργό Θεό.

ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (απόσπασμα)

Βρυσομάνα του γοργού νερού καθάριου Υγεία της ωδής μου υψώνεται για σε δοξολογία.

Όλο το μαγιόπριλο να σου πλεχτεί στεφάνι, και ό,τι μόσκος μέσα του, να σου καεί λιβάνι.

Σ’ έπλασε στο μαύρο του αρχαίου κι η σμίλη εσένα, μεστωμένη ατάραχη, μυριάνθιστη παρθένα, κι ένα φίδι σου έβαλε στα χέρια τα δικά σου μερωμένο και άβουλο κάτω απ’ το μάγεμά σου.

Μαγικό το χέρι σου κουλουριαστό στολίδι ζωής από το χέρι σου, γάλα ρουφάει το φίδι.

Όμως εγώ θα ήθελα, ζωής βυζάστρα, μοιράστρα, να στυλώσω σου άγαλμα που να σε φέρνει ως τ’ άστρα.

Κωστής Παλαμάς

Δυστυχώς η υγεία σήμερα βρίσκεται σε άγριο διωγμό.

Τη σκοτώνουμε καθημερινά με τα διάφορα δηλητήρια της ψυχοσωματικής διαβίωσης και διατροφής μας.

Από άγνοια και αδιαφορία τοποθετούμε δυναμίτιδα, στα θεμέλια της υγείας μας.

Το ανθρωποσωτήριο αυτό περιοδικό θα πετύχει στον προορισμό του αν γίνει σύμβολο, δείκτης και οδηγός προς τους νόμους της ζωής και τους φυσικούς κανόνες.

Αυτός είναι και ο μοναδικός στόχος του. Να σας χαρίσει την αυτογνωσία σας. Και αυτή με τη σειρά της τη φυσική υγιεινή διάθεση για να ξαναβρείτε τη χαμένη υγεία σας.

‘Ή υγεία είναι το ύψιστο αγαθό της ζωής”.

“Μόνο εκείνοι που δεν έχουν υγεία μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της”.

Ο άνθρωπος στον καιρό μας συνήθισε στις μεγάλες επιστημονικές ιδέες και ξεγελάστηκε από την απλότητα της φυσικής θεραπείας. Αγνόησε και συνεχίζει να αγνοεί το γεγονός ότι οι ίδιοι οι νόμοι της ζωής διέπονται από μια απλή επιστήμη, την επιστήμη της φύσης, το μέγα αυτό δημιούργημα του Πάνσοφου Παντοδύναμου Θεού.

Νέο-Ιπποκράτεια Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία

Φυσικοπαθητική έταξε σκοπό της:

Να αποκαλύψει το μυστήριο της ασθένειας, της πρόληψης και της θεραπείας, για να ελευθερώσει  τον άνθρωπο από την πεπλανημένη τακτική που ακολουθεί και να τον οδηγήσει στο δρόμο της υγείας, της χαράς και της ευτυχίας, απαλλάσσοντας τον από την αγωνία και τον εφιάλτη του σωματικού πόνου και του εκφυλισμού, της καταστρεπτικής αρρώστιας, η οποία αργά μεν αλλά σταθερά οδηγεί στο θάνατο.

Να καταστήσει γνωστό στους ανθρώπους ότι ο δρόμος της υγείας είναι σε όλους προσιτός και χρειάζεται μόνο η γνώση και η τέχνη να τον ανακαλύψει κανείς.

Η Νέο-Ιπποκράτεια Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία αυτό το σκοπό έχει ιδανικό της.

Να καταρτήσει τους ανθρώπους από τη φυσική υγιεινολογική άποψη. Να τους διδάξει πώς να ζουν φυσιολογικά για να διατηρούν την καλή υγεία του σώματος και της ψυχής προλαμβάνοντας έτσι την αρρώστια, τον πόνο και τον εκφυλισμό.

Να διδάξει τους ανθρώπους πώς να απομακρύνουν τις ασθένειές τους, τις αδυναμίες τους, τις διάφορες ενοχλήσεις τους με απλά φυσικά μέσα με έναν τρόπο ομαλό, με μεθόδους προσαρμοσμένες στην κληρονομικότητα, στις φυσιολογικές ανάγκες και απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.

Να μεταφέρει στην ανθρωπότητα, στην αρρωστημένη τούτη κοινωνία, τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των αιώνων, τη Φυσικοπαθητική Υγιεινιστική, το ελπιδοφόρο μήνυμα της ανώτατης υγείας το οποίο της παρέδωσαν οι πρωτοπόροι επιστήμονες που δεν ήταν ικανοποιημένοι από τις συνηθισμένες θεραπευτικές μεθόδους.

Να καταστήσει στους ανθρώπους γνωστή τη βασική αρχή της φυσικής υγιεινιστικής αγωγής, ότι κανένας θεραπευτής, κανένα φάρμακο και καμιά θεραπεία δεν μπορούν να θεραπεύσουν οποιαδήποτε ανωμαλία του σώματος και του πνεύματος, γιατί απλούστατα το σώμα διαθέτει έμφυτες θεραπευτικές δυνάμεις που πετυχαίνουν αλάνθαστα το έργο της θεραπείας όταν τα αίτια της αρρώστιας απομακρυνθούν και οι ανάγκες της ζωής ικανοποιηθούν ορθολογιστικά.

Η Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία φέρνει στον κάθε άνθρωπο, στον κάθε άρρωστο και σε κάθε πονεμένη ψυχή το ελπιδοφόρο μήνυμα της φυσικής υγείας, της θεραπείας και της καλύτερης ζωής.

Έχει σκοπό να θέσει φραγμό στη φθορά και την καταστροφή που οδηγεί επικίνδυνα τον άνθρωπο η ανθυγιεινή ψυχοσωματική διαβίωση και εκνευριστική ζωή.

Με βάση τις ακατάλυτες αρχές της δημιουργίας και του φυσικοϋγιεινιστικού συστήματος τα οποία θέτει στην πράξη και σε συνδυασμό με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και τις ανεξάντλητες φυσικές δυνάμεις που έχει στη διάθεσή της, προσφέρεται στον κάθε άνθρωπο που υποφέρει και που ζητά μια εναλλακτική λύση, μια φυσική θεραπεία σύμφωνη με τους νόμους του Πάνσοφου Δημιουργού, αυτού που δημιούργησε τα πάντα με σοφία και σκοπό.

Αποσκοπούμε στο να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει την ψυχοσωματική και πνευματική του υπόσταση και να του υπενθυμίσουμε το υπέρτατο χρέος του να προσφέρει αληθινή πνευματική και φυσική υλική τροφή στον εαυτό του για να μπορέσει να απαλλαγεί από την αρρώστια, το πάθος, το άγχος, τη μοναξιά, την ανασφάλεια, τη δυστυχία, που του δημιουργεί η σατανική επινόηση, ο τεχνολογικός πολιτισμός, τα διάφορα καταναλωτικά συστήματα, που κατάφεραν τελικά να τον καταντήσουν στομάχι και σεξουαλικά όργανα, να τον απομακρύνουν από το Θεό και τη φύση, με αποτέλεσμα να υποφέρει από πνευματική και υλική ασιτία.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να αντιληφθεί ότι η ποιότητα της ζωής εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων του και από αυτούς που εκμεταλλεύονται τη βιολογική ορμή του ανθρώπου για απόκτηση, καθώς και από το νόμο της ηδονής και της ελάχιστης προσπάθειας που είναι δημιουργήματα του σατανά.

Η Φυσικοπαθητική έρχεται να βοηθήσει τον άνθρωπο να απαλλαγεί από την αρρώστια, γνωστοποιώντας ότι κατά κανόνα ο ίδιος με το λανθασμένο τρόπο ζωής του δημιουργεί τις αρρώστιες του που οφείλονται στις δυσάρεστες ψυχολογικές καταστάσεις και στον αφύσικο ανθυγιεινό και κολασμένο τρόπο διαβίωσης. Να τον ενημερώνει, ώστε να ακολουθήσει ένα σωστό τρόπο διατροφής και να του υποδείξει ποιες τροφές βλάπτουν και ποιες οφελούν την ψυχοσωματική του υγεία.

Να τονίσει στον άνθρωπο να χρησιμοποιεί ευεργετικά στη ζωή του τον ήλιο, την κίνηση, την ανάπαυση, τη χαρούμενη διάθεση, τη φυσική ενέργεια, καθώς επίσης και την παθητική και ενεργητική υπομονή.

Να συστήσει στον άνθρωπο να χρησιμοποιεί τη ζώσα παράδοση καθημερινής εμπειρίας του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του, την προσευχή, τον εκκλησιασμό, την εξομολόγηση, τη μετάνοια, την ελεημοσύνη, την αγάπη προς τον πλησίον…

Θέλει να διδάξει τρόπους και μέτρα για να βοηθήσει τον άνθρωπο να βγει από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο κατάντησε η ζωή και η υγεία του.

Αποσκοπεί στην επιμόρφωση και διαφώτιση του κοινού με χριστιανολογική ζωή, φυσική διαβίωση και φυσική θεραπεία, όσον αφορά τις επικρατούσες λανθασμένες αντιλήψεις, και τόσες άλλες συνήθειες που σχετίζονται με τη σωτηρία της ψυχής, την πρόληψη και ριζική θεραπεία των εξοντωτικών ασθενειών, που εκφυλίζουν τον σημερινό δήθεν πολιτισμένο άνθρωπο.

Να συμβάλλει σε μια συστηματική διαφωτιστική εκστρατεία εναντίον:

 • Του αλκοολισμού.
 • Του καπνίσματος.
 • Των ναρκωτικών.
 • Της βίας και του εγκλήματος.
 • Του παν σεξουαλισμού.
 • Της περιβαλλοντικής μόλυνσης και καταστροφής της φύσης.
 • Των ψυχοφθόρων σήριαλ της τηλεόρασης.
 • Των πορνοπεριοδικών και εφημερίδων με προκλητικές σκηνές.
 • Του εξοντωτικού ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

Ετάξαμε σκοπό μας να μεταφέρουμε το μήνυμα στην ανθρωπότητα πως η υγεία κτίζεται με τη σωστή χρήση και όχι με την κατάχρηση των ομαλών παραγόντων της ζωής. Θέλουμε να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι οι υγιεινοί παράγοντες δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει ο,τιδήποτε αντικατάστατο της φυσικής υγιεινής τροφής, του καθαρού αέρα και νερού, της άσκησης του σώματος, της ανάπαυσις ή του ύπνου.

Οι φυσιολογικές ανάγκες του ζωικού οργανισμού δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτε άλλο εκτός από εκείνα ακριβώς τα ίδια υλικά και τις ίδιες καταστάσεις, που χρησιμοποιήθηκαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται μόνιμα και σταθερά από το μέγα του Θεού δημιούργημα, τη φύση.

Το μεγάλο μήνυμα της Φυσικοπαθητικής Υγιεινολογίας

Το μεγάλο μήνυμα της Φυσικοπαθητικής Υγιεινολογίας, που επιδιώκουμε να μεταφέρουμε στον κόσμο είναι το μήνυμα της υγείας, πρόληψης και θεραπείας με φυσιολογική ζωή.

Η ζωή είναι σύμφωνη με τις μεγάλες αρχές της φυσικής υγιεινής ορθοβιονομικής επιστήμης, δεν είναι μια ζωή τυχαία, μια ζωή άτακτη, μια ζωή χάος, και απροβλημάτιστη. Αντίθετα, είναι μια ζωή με σταθερούς στόχους και κατευθύνσεις που πετυχαίνουν αλάνθαστα το έργο της θεραπείας, όταν τα αίτια της αρρώστιας απομακρυνθούν και οι ανάγκες της ζωής ικανοποιηθούν ορθολογιστικά.

Φύσις νόσων ιατρός”. (Ιπποκράτης)

“Χωρίς κάθαρση του αίματος και του πνεύματος καμιά θεραπεία να αναμένεται.

(Δρ. Ανδρέας Νικολάου)

Προσέξτε την υγεία σας!

“Τα φάρμακα απλώς μεταθέτουν την κακή ημέρα. Πόνοι που έχουν κατασταλεί είναι πόνοι που απλώς έχουν αναβληθεί” (Η Φύση).

“Η φύσις μόνο θεραπεύει”. Αυτός ο ισχυρισμός έχει αντέξει στη δοκιμασία αιώνων.

Τι είναι φυσική θεραπεία

Με απλά λόγια, είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας των ασθενειών χωρίς τη χρήση των φαρμάκων και χειρουργικών επεμβάσεων. Δοκιμάστε τη. Θα σας εκπλήξει!

Ποια η επιστημονικά θεμελιωμένη αρχή πάνω στην οποία το ψυσικοπαθητικό υγιεινιστικό σύστημα βασίζεται;

Τα ίδια μέσα της καθημερινής ζωής που είναι απαραίτητα και θεμελιώδη για τη διατήρηση του σώματος σε μια κατάσταση υγείας, είναι ουσιώδη και τα μόνα άλλωστε που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σώμα και στην κατάσταση της αρρώστιας. Δηλαδή τα μέσα που διατηρούν τον άνθρωπο υγιή είναι αυτά τα ίδια που μπορούν και να τον θεραπεύσουν.

Ποια τα βασικά αίτια και οι θεμελιώδεις αιτίες της αρρώστιας;

Τα αίτια της αρρώστιας είναι τα ίδια σε κάθε περίπτωση, δηλαδή ένα σώμα φραγμένο με άχρηστα υλικά. Εκτός από τον κλονισμό, το άμεσο τραύμα, τη μηχανική παρέμβαση στο αίμα και στα νεύρα, τα αίτια μπορούν να εντοπιστούν πάντοτε στη διαταραχή κάποιας λει¬τουργίας που οφείλεται σε:

 1. Λανθασμένη διατροφή.
 2. Ατελή μάσηση της τροφής.
 3. Παράβαση των νόμων της πείνας και της δίψας.
 4. Πολυφαγία.
 5. Διαταραχές του νευρικού συστήματος.
 6. Παράβαση του νόμου της κίνησης.
 7. Παράβαση του νόμου του ύπνου.
 8. Ακατάλληλη φροντίδα του σώματος.
 9. Συνήθειες που τείνουν να προκαλούν εξασθένηση και νευρική εξάντληση (στενοχώρια,

φόβος, λύπη, αγωνία, στρες, μίσος, διάφορες καταχρήσεις, δυσκολίες ιδιοσυγκρασίας και περιβάλλοντος, κλπ.).

Αν αυτοί οι παράγοντες συνδυαστούν με κληρονομικές και Προ διαθετικές επιρροές (φυσική διάπλαση, προσωπικές ιδιορρυθμίες κλπ.) οπωσδήποτε θα προκαλέσουν την αρρώστια.

Μια ζωή τυχαία και συμπωματική δεν επιτρέπεται από την ανθρώπινη κοινή λογική.

Η Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία ομολογεί την αλήθεια αν και είναι τόσο πικρή όταν παρουσιάζεται γυμνή: “Είμαστε μια εκφυλισμένη ανθρωπότητα και εκτροχιασμένη από τους νόμους της μεγάλης δημιουργίας, τους νόμους της φύσης, τους νόμους της λογικής”.

Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει ότι δεν μπορεί να αγοράσει υγεία από τα φαρμακεία και τα σουπερμάρκετ μέσα στα μπουκάλια και τα κουτιά.

Ο φυσικός νόμος είναι πάντοτε σταθερός του οποίου οι λειτουργίες μένουν αμετάβλητες, εναρμονισμένες προς τους νόμους που τις διέπουν και στον απόλυτο έλεγχο (τον Μέγα Δημιουργό) τον οποίο δεν μπορούν να διαφύγουν. Οι αιώνιες λειτουργίες είναι τόσο σταθερά προσηλωμένες στην ενέργειά τους, όσο και τα ουράνια σώματα στην τροχιά τους.

Η Φυσικοπαθητική Υγιεινολογία αναλαμβάνει να πληροφορήσει τον σύγχρονο άνθρωπο που σημερινού ψευδοπολιτισμού πως υπάρχουν κάποιοι νόμοι, που διέπουν τη ζωή, την υγεία, τη θεραπεία, και πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει γνήσια υγεία, ευημερία και ορθοφροσύνη, γνήσια ανθρωπιά και ένας γνήσιος πολιτισμός χωρίς την υπακοή στους νόμους του Θεού και της φύσης και της ζωής.

Η υγεία δυστυχώς δεν κερδίζεται με λόγια και με χάπια. Ούτε με το “σε παρακαλώ γιατρέ κάνε μου μια ένεση να γίνω καλά, να μπορώ ξανά να τρώω και να πίνω ότι θέλω, όποτε θέλω και όπως θέλω. Σε παρακαλώ γιατρέ μου”!

Η μόνη δύναμη που θα σε ελευθερώσει άνθρωπε από τα φοβερά νύχια της μαύρης αμάθειας είναι η γνώση. Αυτή είναι το πιο δυναμικό σωτήριο όπλο για τη σωτηρία σου!

Η φυσικοπαθητική υγιεινολογική γνώση!

Ανδρέας Νικολάου -( Prof. Dr.Φυσιοπαθητικών Επιστημών Υγείας)

Ιδρυτής και Διευθυντής Νεο-Ιπποκρατικής Σχολής – www.naturopathy.com.cy

 

 

 

Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Natural Doctor
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες
Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

socrates pict
socrates pict

THE BODY CAN HEAL ITSELF

HERBAL MEDICNE DIPLOMA
HERBAL MEDICNE DIPLOMA

no images were found

Γλώσσα:

© 2021 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual