Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus

Τα Όμοια θεραπεύουν τα Όμοια

Φύσις Νόσων Ιατρός και Διδάσκαλος

 

 

 

 

 

 

 

 

Email: naturae@cytanet.com.cy ,  00357-99463550 

ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!!!!

CNM-College of Naturopathic Medicine  U.K- Δίπλωμα Επαγγελματικής Φυσιοπαθητικής 

  με προπτική  συνέχιση  σπουδών για  ΠΤΥΧΊΟ  BSc-Master-Doctorate

απο  UNIVERSITY OF AMERICA  (USA) 

ΟΛΕΣ  οι αρρώστιες συμμετέχουν της μιας και μοναδικής αρρώστιας την οποία    διδαχθείται απο το βήμα της Νεο-Ιπποκρατική Σχολής. 

(Ιπποκράτης 460 π.χ)

Φ Υ Σ Ι Ο Π Α Θ Η Τ Ι Κ Η ( N.D – BSc. Dr.)

Η επιστήμη που κρατα το μυστικό της  ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ως και  της αντιγήρανσης και μακροζωίας….

Η επιστήμη που δεν συγχέει τα πράγματα-αναγνωρίζει το ενιαίο της αρρώστιας-δεν παίζει  με τα πειράματα και την τύχη. Αποσκοπεί να  σας διδάξει με σαφήνεια όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φυσική αφάρμακαη-ακίνδυνη πρόληψη και θεραπεία.

Να σας διδάξει την επιστήμη που αν εφαρμοζεται σωστά καταργούνται η αρρώστια και τα γεράματα και να εκθέσει ταυτόχρονα  τις συνθήκες που μπορούν να εξασφαλίσουν πολλά έτη βίον  για το ανθρώπινο γένος. Χωρίς φόβον και δυσταγμό θα σας αποκαλύψει το μυστήριο των ασθενιεών και θα σας υποδείξει τρόπους απελευθέρωσης του ανθρώπου απο την πεπλανημένη τακτική  που ακολουθεί.  

Αναφίβολα θα σας αποδείξει ότι όλες οι μιζέριες του σημερινού ανθρώπου έχουν ως ριζική αιτία την αμάθεια και ότι η γνώση είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να υψώσει τον άνθρωπο   απο το σημερινό εκφυλισμένο επίπεδο υγείας και πνεύματος,ακριβώς όπως ύψωσε τους σκλάβους  απο τον βούρκο της δουλείας  πρός το γλυκό φώς της ελευθερίας με το σπάσιμο των δεσμών της σκλαβιάς . Χωρίς γνώσεις είναι το ίδιο σαν να είσαι σκλάβος!

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ 

H Φυσικοπαθητική  που διδάσκεται σε Κολλέγια/ Σχολές / πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τώρα και στην Κύπρο  & Ελλάδα στο 1/3 του κόστους του εξωτερικού.

Γίνε επαγγελματίας ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ   Δρ. ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Πιστοποίηση Εκπαίδευσης

Με επιτυχή παρακολούθηση  των ειδικών Σεμιναρίων, Διαλέξεων, Κατ’ οίκον εργασιών, Κλινικής Πρακτικής και εξετάσεων Αγγλικού Κολλεγίου μπορείτε να αποκτήσετε αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό, Δίπλωμα, Πτυχίο από το CNM-COLLEGE OF NATUROPATHIC MEDICINE – U.K. και στη συνέχεια BSc. η Dr. Nutritional Therapy UNIVERSITY OF AMERICA  (USA)

Επαγγελματική αποκατάσταση

Η επαγγελματική εκπαίδευση απευθύνεται σε εναλλακτικούς θεραπευτές και πτυχιούχους ιατρικών ή παραϊατρικών επιστημών, καθώς επίσης και σε οποιονδήποτε ενήλικα επιθυμεί να ειδικευτεί σ’αυτές. 

Το επίπεδο των διαφόρων μεθόδων της μη συμβατικής ιατρικής βελτιώνεται σταθερά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καθώς  συνεχώς περισσότερα ιατρικά και παραϊατρικά ιδρύματα εντάσσουν διάφορες συμπληρωματικές και εναλλακτικές μεθόδους στα θεραπευτικά τους προγράμματα. 

Παρότι οι περισσότερες ειδικότητες της μη συμβατικής ιατρικής δεν είναι ακόμα επισήμως αναγνωρισμένες από το Κυπριακό κράτος, οι δυνατότητες νόμιμης εργασίας είναι οι ίδιες μ’ αυτές οποιουδήποτε άλλου ελεύθερου επαγγέλματος.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργασθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή σε ινστιτούτα υγείας, γυμναστήρια, ιατρεία, spa, κλπ.

Τι είναι η φυσικοπαθητική;

Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική προσέγγιση που εστιάζει, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας  – όπως γίνεται κατά κανόνα στην συμβατική ιατρική -, αλλά και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν.

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της φυσικοπαθητικής είναι η πρόληψη των παθήσεων, γεγονός που απαιτεί την «εκπαίδευση» του ασθενούς. «Η φυσικοπαθητική δεν παρέχει μία θαυματουργή λύση.

Είναι μια εκπαιδευτική μορφή θεραπευτικής. Εκπαιδεύονται οι ασθενείς βήμα – βήμα ως προς τον συνολικό τρόπο της φυσικής  ζωής , διατροφής, προληψης και θεραπείας τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις  ασθένειας η Φυσιοπαθητική έρχεται να ενισχύσει ενεργειακά/δυναμικά το Ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικά μόνο μέσα όπως την αυτοκάθαρση, αποτοξίνωση, φυσική δίαιτα, καθαρό νερό, ανάπαυση, άσκηση, φυσικά συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, οργανικά άλατα, ιχνοστοιχεία, βότανα, ομοιοπαθητικές ουσίες, ερεθίσματα βελονισμού και θεραπευτικής μάλαξης  και διορθωτικές διευθετήσεις του σώματος.

Με ποια μέσα θα σας βοηθήσει

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ «Ο θεμέλιος λίθος της φυσικοπαθητικής είναι η χρήση της διατροφής ως θεραπευτικό μέσο» . Η φυσικοπαθητική είναι κυρίως, μια διατροφική θεραπεία, που κατά 90%, βασίζεται σε συγκεκριμένες και απλές διατροφικές αλλαγές – οποίες όμως δεν πρέπει να είναι περιστασιακές! Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, ο φυσικοπαθητικός μπορεί να σας χορηγήσει και συμπληρώματα διατροφής.

Βότανα

Τα φυτά χρησιμοποιούνται ως φάρμακα από την αρχαιότητα». Στη φαρέτρα του φυσικοπαθητικού λοιπόν, υπάρχει και η βοτανοθεραπεία, στην οποία καταφεύγει εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

Άλλες μέθοδοι

Ο φυσικοπαθητικός μπορεί να χρησιμοποιεί συμπληρωματικά και άλλες μεθόδους  ανάλογα με την εκπαίδευσή του, όπως το θεραπευτικό μασάζ, τον βελονισμό, τον βιοσυντονισμό, την ομοιοπαθητική, τα ανθοιάματα κλπ

Ο Φυσικοπαθητικός  κάνει φυσική εξέταση και βασίζεται σε διαγνωστικές εξετάσεις και στη συνέχεια μαζί με τον ασθενή θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα θεραπείας που μπορεί να αποτελείται από φυσιοπαθητικά φάρμακα(βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία..) ομοιοπαθητικές ουσίες, ανάπαυση(επαρκή ύπνο), υγιεινή σωστή διατροφή, αποχή από τροφή και  αποτοξίνωση, ελάττωση του σωματικού βάρους,  μείωση του άγχους για ψυχική και διανοητική ισορροπία, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας (άσκηση στον καθαρό αέρα και σωστή αναπνοή), επαρκή αλλά όχι υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την απαλλαγή από κάθε είδους βλαπτικές εξαρτήσεις όπως πχ. διακοπή του καπνίσματος.

Η φυσικοπαθητική  είναι η σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη. .

Αρχές της Φυσιοπαθητικής

 • “Φύσις νούσων ιατρός”(Ο πραγματικός γιατρός των νόσων είναι η ίδια η φύση). Ιπποκράτης.

 • “Natura medetur midici naturae ministry” (Η φύση καθενός είναι  ο γιατρός της νόσου, ο γιατρός είναι απλώς υπηρέτης της φύσης). Κορνήλιος Κέλσος [30 μ.Χ.]

 • Φύσιν δε έκαστον νόσημα έχει και δύναμιν εφ’ εαυτού, ουδέν άπορόν εστίν ούδ’ αμήχανον”. (Κάθε αρρώστια έχει από μόνη της τη δική της φυσική σύσταση και τη δική της δύναμη και δεν υπάρχει καμιά που να μην επιδέχεται φάρμακο ή ιατρική βοήθεια). Ιπποκράτης (Περί ιερής νόσου, 21).

 • Διαίταις επί παν το σώμα τρεπόμενοι μετά του όλου το μέρος επιχειρούσι θεραπεύειν τε και ιάσθαι”. (Οι γιατροί υποβάλλουν σε δίαιτα ολόκληρο το σώμα, επιδιώκοντας έτσι να θεραπεύσουν το μεμονωμένο άρρωστο μέρος). Πλάτων [427-347 π.Χ.]

 • Ού δύναται εσθίων ώνθρωπος υγιαίνειν, ην μη και πονέη“. (Ο άνθρωπος δεν μπορεί μόνο τρώγοντας να είναι σε κατάσταση υγείας, πρέπει παράλληλα να ασκεί το σώμα του). Ιπποκράτης, Περί διαίτης Α.

 • “Οργάνων άσκησις, πόνοι σιτία, ποτά, ύπνος, αφροδίσια, μέτρια” (Ο οργανισμός να ασκείται στον κόπο, στην τροφή, στο ποτό, στον ύπνο, στα αφροδίσια, σ’ όλα με μέτρο). Ιπποκράτης.

 • “Ου γαρ ευθέως αι νούσοι τοίσιν ανθρώποισιν επιγίγνονται, αλλά κατά μικρόν συλλεγόμεναι αθρόως εκφαίνονται“. (Διότι οι αρρώστιες δεν προσβάλλουν τους ανθρώπους ξαφνικά, αντίθετα αθροίζονται λίγο λίγο και ξεσπούν μια κι έξω). Ιπποκράτης, Περί διαίτης Α.

 • “Ιατρική εστί πρόσθεσις και αφαίρεσις. Πρόσθεσις μεν των ελλειπόντων και αφαίρεσις των πλεοναζόντων”. (Η ιατρική είναι πρόσθεση και αφαίρεση, δηλαδή πρόσθεση των στοιχείων που λείπουν από τον οργανισμό και αφαίρεση εκείνων που πλεονάζουν). Ιπποκράτης.

 • “Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν”. (Είναι καλύτερο να προλαμβάνεις μία ασθαίνια από το να θεραπεύεις). Ιπποκράτης.

 • “Πίνε μετά το διψήν, έσθιε μετά το πεινήν, όρος σιτιών έστω σοι το μη πεινήν”. (Να πίνεις αφού πρώτα νιώσεις το αίσθημα της δίψας, να τρως αφού πρώτα νιώσεις το αίσθημα της πείνας. Κανόνας απαράβατος στη διατροφή σου να είναι απλώς να μην πεινάς, και όχι να είσαι χορτάτος). Πυθαγόρας [6ος αι. π.Χ.]

 • “Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η άγνοια και η μεγαλύτερη αρετή η γνώση“. Σωκράτης.

 • “Τα μικρόβια από μόνα τους δεν έχουν καμία σημασία. Όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον”. Louis Pasteur.

 • “Η υγεία και η ευτυχία είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων“. Επίκουρος.

 • “Φροντίζετε να βγάζετε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σας, παρά να θεραπεύετε τις αρρώστιες του σώματός σας”. Επίκτητος

 • Καθαρίζω σημαίνει θεραπεύω (αποτοξινώνω σωματικές και ψυχικές λειτουργίες).

 • Η τροφή σου:  Το φάρμακό σου ή το φαρμάκι σου.

Η Φυσιοπαθητική  βασίζεται κυρίως στη θεραπευτική δράση της σωστής  φυσικής διατροφής,  του καθαρού αέρα, τής κίνησης, ανάπαυσης, του ήλιου, της θετικής ψυχολογικής επιρροής, του βελονισμού και Ομοιοπαθητικής και Θεραπευτικής Μαλαξης.

 Στηρίζεται πάνω σε μια φιλοσοφία ακριβώς αντίθετη  με τη φιλοσοφία της Καθιερωμένης ιατρικής. Πιστεύει στα διδάγματα του Ιπποκράτη και στις Φυσικές Αρχές.

Η βασική Αρχή της Φυσιοπαθητικής

Η βασική Αρχή της  είναι πως η θεραπεία η αποκατάσταση της υγείας είναι μια βιολογική διαδικασία όπως η πέψη και η αφομοίωση της τροφής, η η συγκόλλιση και θεραπεία ενός σπασμένου οστού η επούλωση ενός τραύματος. Η φυσικοπαθητική πιστεύει ότι το σώμα έχει το δικό του έμφυτο φυσιολογικό αυτοθεραπευτικό σύστημα.Οταν αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του αιτία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος  ο οποίος δεν το συντηρεί σωστά, αλλα το κακομεταχειρίζεται.

Τα αίτια πολλά και διάφορα αλλά πάντα τα ίδια και τα αυτά. Τοξίνωση Μόλυνση-Μπλοκάρισμα του οργανισμού απο τη πληθώρα των αχρίστων που συσσωρεύονται και δεν απομακρύνονται απο το σώμα.

Υποστηρίζει  και εφαρμόζει την Ιπποκράτεια Αρχή του Ενιαίου της αρρώστιας, διάγνωσης & θεραπείας -ότι  δηλαδή οι αρρώστιες δεν είναι πολλές αλλά Μια και μοναδική –η Τοξίνωση/Τοξαιμία  και δηλητηρίαση του οργανισμού που πηγάζει απο τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και συνεπώς η διάγνωση και θεραπέια είναι ΜΙΑ –η τοξαιμία και η απομάκρυνση της τοξικής δηλητηρίασης απο το Αίμα.

Τα αίτια της αρρώστιας για τον Φυσικοπαθητικό είναι η πρίν  απο την αρρώστια νοσηρή κατάσταση του οργανισμού που ωφελέιται σε κάθε είδους ανθυγιεινές συνθήκες (περιβαλλοντικές, ψυχολογικές, διατροφικές, κλπ.

Πιστεύουμε  όλα αυτά που υποστήριζε ο Ιπποκράτης: « τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο άρρωστος δεν είναι αρρώστια, αλλά τα μέσα με τα οποία αμύνεται το σώμα κατα της αρρώστιας. Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω κάποια παραδείγματα:

Όταν κάποιος υποστεί δηλητηρίαση το αποτέλεσμα είναι ο ΕΜΕΤΟΣ και ΔΙΑΡΡΟΙΑ. Τα ίδια τα συμπτώματα της αρρώστιας χρησιμοποιέι το σώμα  γα να γιατρέψει  την αρρώστια-την δηλητηρίαση.

Στην περίπτωση αυτή η καθιερωμένη ιατρική έρχεται να καταστήλει τα συμπτώματα που είναι η προσπάθεια του σώματος πρός αυτοθεραπεία.

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση απο τη δηλητηρίαση.

Προϋποθέσεις εισδοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Οι  ελάχιστες απαιτήσεις εισόδου, ουσιαστικά είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του έτους 12 (τριτοβάθμια εκπάιδευση) ή το ισοδύναμό της. Ωστόσο, στην περίπτωση των ώριμων σε ηλικά  αιτητών  θα πρέπει να ληφθούν άλλα προσόντα να  και να αξιολογηθούν  σε ατομική βάση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κριτήρια για την επιλογή περιλαμβάνουν επίσης προσωπική ωριμότητα,, προηγούμενη εργασία και  εμπειρία της ζωής και ο υψηλός βαθμός δέσμευσης και η προθυμία να περάσουν το χρόνο και θα προσπαθήσουν  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών.

Οι διαδικάσιες κατάρτισης έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε ανθρώπους με την εργασία ή και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

 • Ανατομία 

 • Φυσιολογία 

 • Παθολογία

 • Ιπποκράτεια Θεραπευτική-Πράξη και Θεωρία 

 • Εναλλακτική Ιατρική 

 • Κινεζική Ιατρική Διάγνωση 

 • Ιριδολογία- 

 • Ιστορία της Φυσιοπαθητικής 

 • Φυσιοπαθητικές Αρχές και Φιλοσοφία 

 • Τοξίνωση και Αποτοξίνωση 

 • Φυσιοπαθητική Διατροφολογία

 • Ορθομοριακή Διατροφολογία

 • Βοτανοθερασπεία

 • Ομοιοπαθητικά φάρμακα και οι θεραπευτικές χρήσεις τους- 

 • Φυσιοπαθητική Σωματοχειρισμοί & Τεχνικές

 • Ψυχολογία & Διαχείριση Στρέςς

 • Φυσιοπαθητική θεραπεία των ασθενειών

 • Κλινική φυσιοπαθητική – Πρακτική 

 • Επαγγελματικιή Δεοντολογία

 • Ασφάλεια  και Υγεία στην εργασία 

 • Επαγγελματική Πρακτική 

Σημείωση:

H Νεο-Ιπποκρατική Σχολή είναι  σχολή φυσικών θεραπειών και όχι Φαρμακοϊατρικών θεραπειών. Δεν είναι Ιατρική Σχολή , ούτε συμπεριφέρεται σαν  τέτοια, αλλά διδάσκει τους σπουδαστές της  όχι μόνο τις  γνώσεις  της Φυσιοπαθητικής  αλλά και τις αναγκαίες γνώσεις Ιατρικής  για να μπορούν να αναγνωρίζουν  τις καταστάσεις εκείνες  που απαιτούν επειγόντως ιατρική βοήθεια, χειρουργική, ή άλλη επέμβαση και να παραπέμπει τέτοιες περιπτώσεις στους κατάλληλους Επαγγελματίες Υγείας.

Στη Σχολή μας σπουδάζεις ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ την μητέρα όλων των επιστημών δια της οποίας ο Ιπποκράτης ανακυρήχθηκε Πατέρας της Ιατρικής και ο Ασκληπιός Θεός της Ιατρικής!

Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Natural Doctor
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες
Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

socrates pict
socrates pict

THE BODY CAN HEAL ITSELF

HERBAL MEDICNE DIPLOMA
HERBAL MEDICNE DIPLOMA

no images were found

Γλώσσα:

© 2021 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual