Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus

Τα Όμοια θεραπεύουν τα Όμοια

Φύσις Νόσων Ιατρός και Διδάσκαλος

ΔΟΚΤΩΡ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ  ΑΠΟ :   UNIVERSITY OF AMERICA USA
CHINA ACUPUNCTURE

acup 

 

 

 

ΝΕΟΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

naturae@cytanet.com.cy,  99-463550

Σπούδασε Βελονοθεραπεία.Πάρε στα χέρια σου ένα ισχυρό όπλο κατά της αρρώστιας

30 χρόνια  Εμπειρία, Διδακτική,  Θεωρία, Πράξη, ,Αποτελεσματικότητα- Ασφάλεια

 Δίπλωμα Θεραπευτικού Βελονισμού

DIPLOMA ACUPUNCTURE PRACTITIONER (Dipl. Ac.P) 

DR ACUPUNCTURE UNIVERSITY OF AMERICA

Πώς δρά ο Βελονισμός;

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – 200 φορές πιο ισχυρός απο την χημική φαρμακευτική  μορφίνη.

Οι διάφορες ορμόνες που εκκρίνονται  κατα την επίδραση του βελονισμού έχουν 200 φορές ισχυρότερη επίδραση από την μορφίνη σύμφωνα με το ΒΙΒΛΙΟ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ του Καθηγητή ΤΟΡΤΟΡΑ.

Με τη σωστή επιδέξια διαχείρηση  του βελονιστικού μηχανισμού παρασκευάζονται  φυσιολογικά ενδογενή φάρμακα (ενδορφίνες, δυνορφίνες, εγκεφαλοκίνες) απο τον Εγκέφαλο μέσω:

Ο ενδορφίνες και εγκεφαλοκίνες είναι τα φυσικά φάρμακα που παρασκευάζει ο εγκέφαλος στο εργαστήριο του  κατά παραγγελία για να θεραπεύσει η προλάβει τις αρρώστιες, αρκεί ο ειδικά εκπαιδευμένος  Θεραπευτής  να εισάξει μια ανώδινη  ειδική βελόνα  στο κατάλληλο σημείο του σώματος η να πατήσει ένα κουμπί πάνω στο σώμα για να στήλει την κατάλληλη  ηλεκτρονική ερεθιστική εντολή στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος.

Τα φυσιολογικά φάρμακα που παρασκευάζει ο Εγκέφαλος &  Νευρικό Σύστημα είναι:

Εγκεφαλοκίνη : Φυσικό παυσίπονο, αντιαγχωτικό, αντιστρέςς

Ενδορφίνες: Ρυθμιστές της ζωής των κυττάρων,μεσολαβητές, παυσίπονες ουσίες..

Σεροτονίνη : δυνατό παυσίπονο, για τη διάθεση , ύπνο, κόπωση, προσοχή, συμπεριφορά, συναισθήματα, ένταση,αγωνία  όρεξη, θερμοκρασία,.

β –Ενδορφίνη νευροορμόνη παράγεται  στον  υποθάλαμο , ισχυρό όπλο κατα του πόνου. Το επιδέξιο  ορθό  ερέθισμα  αυξάνει στο εκατονταπλάσιο την β-ενδορφίνη.

Μελατονίνη   ουσία, ορμόνη που επηρεάζει με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο την ανθρώπινη συμπεριφορά  και παράγεται από την επίφυση. Προστατεύει το DNA κυττάρων και το σώμα από τις βλάβες της ραδερνέγειας,  μειώνει την χοληστερίνη…..

Ντοπαμίνη– φάρμακο  για την μάθηση και την ευχαρίστηση,σέξ..  Συνδέεται με την ψύχωση και την σχιζοφρένεια, εξαρτήσεις (ναρκωτικά). Χαμηλή τιμή της ντοπαμίνης προκαλεί πάρκινσον.

( ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Δρ. ΤΟΡΤΟΡΑ)

Βλέπουμε λοιπόν πόσο δυναμικό όπλο είναι ο Βελονισμός στην καταπολέμηση των πλείστων ασθενειών.

Ο Βελονισμός προήλθε από τους αρχαίους Κινέζους οι οποίοι πρώτοι εφήρμοσαν την διά βελονισμού θεραπεία, πριν από 5.000 περίπου χρόνια. Το γεγονός ότι η τοποθέτηση μιας βελόνας εις το πόδι είναι δυνατόν να βελτιώσει εκπληκτικά την λειτουργική ικανότητα του συκωτιού είναι προφανώς απίστευτο. Τούτο γιατί σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της Φυσιολογίας, δεν μπορεί να έχει καμιά επίδραση. Η μακροχρόνια εμπειρία όμως αποδεικνύει ότι τούτο συμβαίνει στην καθημερινή θεραπευτική πράξη. Άρα ο Βελονισμός σε ορισμένο σημείο του σώματος επηρεάζει τη λειτουργία του οργανισμού.

Δράση με απειροελάχιστη βελονιστική δόση πάνω στα προκαθορισμένα σημεία του σώματος, μπορεί να επαναφέρει αλλαγές στο διαταραγμένο ενεργειακό, δυναμικό πεδίο του οργανισμού για να προλάβει, βελτιώσει ή θεραπεύσει την αρρώστια. Αυτά τα προκαθορισμένα σημεία είναι δέκτες που υπακούουν στο βελονοερέθισμα που είναι βέβαια και αυτό δυναμικής μορφής, και ευρίσκονται στο δέρμα – μύες – τένοντες των μυών κ.λ.π. Οι δέκτες αυτοί μεταδίδουν τις διάφορες ευεργετικές διαταγές μέσω των νευρικών αγωγών στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τροποποιήσεις στο πιο ψηλό επίπεδο του εγκεφάλου.

Βασική θέση του ΒελονισμούBAREFOOT ACUP

Βασική θέση στην Βελονοπαθητική επιστήμη είναι η αντίληψη περί ενέργειας (ζωτικής ενέργειας), κάτι που δεν είναι γνωστό στην Δυτική ιατρική. Αυτή η ενέργεια ρέει μέσα σε διώρυγες σχηματίζοντας σε ολόκληρο το σώμα ένα δίκτυ που συνδέει όλα τα όργανα, μέρη και λειτουργίες μαζί έτσι που να εργάζονται σαν μια μονάδα. Υπάρχουν 12 κύρια κανάλια της ενέργειας, το κάθε ένα συνδεδεμένο με ένα εσωτερικό όργανο του οποίου φέρει και το όνομα και ακολουθεί σταθερή διαδρομή μέσα στο σώμα διπεριφερειακά. Οταν ένα άτομο είναι υγιές η ενέργεια κινείται ομαλά μέσα στις διώρυγες αλλά αν για κάποιο λόγο η ροή παρεμποδίζεται ή είναι πολύ αδύνατη, ή έντονη τότε παρουσιάζεται αρρώστια.

Σκοπός μας:

Nα διορθώσουμε την ροή της ενέργειας με την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε ειδικά σημεία πάνω στους μεσημβρινούς έτσι που να προκαλέσει μια αλλαγή σε κάποιο μέρος ή λειτουργία του σώματος. Οι αλλαγές στην ενέργεια προηγούνται από τις αλλαγές στην υγεία και έτσι ο βελονισμός μπορεί να ενεργήσει σαν προληπτική θεραπεία με το να διορθώσει την ενέργεια πριν παρουσιασθεί κάποια σοβαρή αρρώστια. Αν παρουσιάστηκε κάποια μετάπτωση στην υγεία μπορούμε να την διορθώσουμε κάνοντας προσαρμογή στην ενέργεια.

Πρόληψη ασθενειών και Βελονισμός

Ευθύς εξ’ αρχής φαίνεται πολύ παράξενο το γεγονός ότι ο βελονισμός έχει σχέση με την πρόληψη της αρρώστιας, όπως έχουμε συνηθίσει. Η προληπτική θεραπεία με τον βελονισμό στηρίζεται στη διαγνωστική του σφυγμού. Είναι ήδη γνωστό ότι το άτομο το οποίο είναι επιρρεπές προς υπέρταση π.χ. παρουσιάζει αρκετά χρόνια πρίν ορισμένα σύνδρομα, προκλινικά λεγόμενα. Προκλινικά σύνδρομα είναι τα συμπτώματα τα οποία προηγούνται της εκδήλωσης μιας αρρώστιας εις άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα. Με τη διαγνωστική του σφυγμού, κατά το προκλινικό στάδιο μπορούμε να προβούμε στον βελονισμό των ενδεικνυομένων σημείων και να αποτρέψουμε την αρρώστια.

Εκτός του ότι με την μέθοδο αυτή προλαμβάνεται η εκδήλωση μιας νόσου, ανεβαίνει η στάθμη της υγείας του ανθρώπου εις υψηλώτερα επίπεδα, αυξάνει η ψυχική και σωματική ενεργητικότητα και ο οργανισμός αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διάφορες ασθένειες. Συχνά άτομα ενώ δεν είναι άρρωστοι, εν τούτοις δεν αισθάνονται καλά. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το προκλινικόν στάδιον.

Βελονισμός και Νευρικό σύστημα

Ο Βελονσμός δεν είναι τίποτε άλλο από το νευρικό σύστημα και την σχέση του με τον εγκέφαλο, τα όργανα και το υπόλοιπο σώμα. Οι αρχαίοι Κινέζοι φιλόσοφοι ανακάλυψαν διάφορα σημεία ή προνομιούχες περιοχές όπως τις αποκαλούμε μεσημβρινούς που όταν ερεθιστούν προκαλούνται τροποποιήσεις στο πιο ψηλό επίπεδο του νευρικού συστήματος, και παράγονται δύο είδη φυσικών ορμονών: οι εγκεφαλοκίνες και οι ενδορφίνες. Το όλο σύστημα του Βελονισμού βασίζεται στις ενδορφίνες που βρίσκονται σε όλα τα στρώματα του σώματος και εκκρίνονται με διαταγή του νευρικού συστήματος, και δρουν σαν χημικοί αγγελιοφόροι χυνόμενοι στο αίμα από τους αδένες για να δώσουν οδηγίες στα κύτταρα. Π.χ. η ορμόνη ινσουλίνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας διατάζει τα κύτταρα να πετάξουν τη ζάχαρη τους, και ο θυρεοειδής διατάζει τα κύτταρα να πετάξουν το λίπος τους. Αξίζει δε να αναφέρω ότι οι διάφορες ορμόνες που εκκρίνονται έχουν 200 φορές ισχυρότερη επίδραση από την μορφίνη. Βλέπουμε λοιπόν πόσο δυναμικό όπλο είναι ο Βελονισμός στην καταπολέμηση των πλείστων ασθενειών.

Ο βελονισμός λειτουργεί σε ένα βαθύ επίπεδο για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακτήσουν τη σωματική και ψυχική αρμονία τους. Ο βελονισμός είναι όλο και πιο δημοφιλής στις Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Βελονισμός είναι από τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στον πλανήτη. Κοιτίδα της αρχαίας αυτής τέχνης θεωρείται η Κίνα.

Στο Βελονισμό ιδιαίτερα λεπτές βελόνες τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος, γνωστά σαν “σημεία βελονισμού” με σκοπό:

 • – Να θεραπεύσουμε διάφορες παθήσεις
 • – Να ανακουφίσουμε τον άρρωστο από βασανιστικά συμπτώματα
 • – Να προλάβουμε την εκδήλωση μιας ασθένειας
 • – Να τονώσουμε και να αναζωογονήσουμε γενικά τον οργανισμό
 • – Να σταματήσουμε τον οξύ ή χρόνιο πόνο
 • – Να ελαττώσουμε τα φάρμακα σε μια χρόνια πάθηση
 • – Να καταπολεμήσουμε τη παχυσαρκία, το κάπνισμα, τον αλκοολισμό
 • – Να περιορίσουμε το θεραπευτικό αδιέξοδο που συναντάμε συχνά σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις.

Ο Βελονισμός έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα. Στερείται παρενεργειών και είναι εντελώς ακίνδυνος όταν εφαρμόζεται απο σωστά εκπαιδευμένους θεραπευτές που αυστηρά τηρούν τους κανόνες εφαρμογής του. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως ή ατομικές και αποστειρώνονται σε χειρουργικό κλίβανο, όπως ακριβώς τα χειρουργικά εργαλεία.

Ο Βελονισμός δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση απο τη δηλητηρίαση.

Προϋποθέσεις εισδοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Οι  ελάχιστες απαιτήσεις εισόδου, ουσιαστικά είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του έτους 12 (τριτοβάθμια εκπάιδευση) ή το ισοδύναμό της. Ωστόσο, στην περίπτωση των ώριμων σε ηλικά  αιτητών  θα πρέπει να ληφθούν άλλα προσόντα να  και να αξιολογηθούν  σε ατομική βάση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κριτήρια για την επιλογή περιλαμβάνουν επίσης προσωπική ωριμότητα,, προηγούμενη εργασία και  εμπειρία της ζωής και ο υψηλός βαθμός δέσμευσης και η προθυμία να περάσουν το χρόνο και θα προσπαθήσουν  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών.

Οι διαδικάσιες κατάρτισης έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε ανθρώπους με την εργασία ή και άλλεςοικογενειακές υποχρεώσεις.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διάρκεια: 3;έτη

Βελονισμός  –  Έτος Ι

ΤCM – Θεωρία της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής

Αυτή η ενότητα παρέχει μια κατανόηση των βασικών εννοιών της κινεζικής ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης του yin/yang, qi, πέντε στοιχεία, τις αιτίες της ασθένειας (συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, τα συναισθήματα, το άγχος, το κλίμα). Δίνει μια νέα και αποκαλυπτική εικόνα για τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τις ζωές μας.

Εντοπισμός των σημείων Βελονισμού (1)

Αυτή η ενότητα επιτρέπει στους μαθητές να αρχίσουν να εντοπίζουν τα σημεία βελονισμού με ευκολία και  εμπιστοσύνη. Η σχολή μας  ενθαρρύνει τους μαθητές να “συντονίζονται” στα σημεία, για να νιώσουν την ποιότητα της ενέργειας σε αυτά. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της διάγνωσης. Οι μαθητές μαθαίνουν επίσης βασικές θεραπευτικές λειτουργίες  κλειδιά των σημείων, καθώς και τη βαθιά επίδραση των σημείων αυτών  στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επαγγελματική Ανάπτυξης και Δεοντολογία του Θεραπευτή

Η ενότητα αυτή βοηθά τους μαθητές να επικεντρωθούν  στην δημιουργία και διατήρηση μιας ακμάζουσας πρακτικής του επαγγέλματος. Βοηθά τους αποφοίτους  της σχολής μας  να οικοδομήσουν  συστήματα υποστήριξης που χρειάζονται για να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους  σαν βελονιστές, και τους κρατά ενήμερους  περί των ρυθμιστικών εξελίξεων στον κόσμο βελονισμού.

Πρακτικές τεχνικές βελονισμού – διάρκεια  1 έτος

Εκτός από τις τεχνικές βελονισμού οι μαθητές μαθαίνουν άλλες σχετικές τεχνικές, όπως η μοξαθεραπέια (καύση ενός βότανου σε ορισμένα σημεία), βεντούζα απορρόφισης (για να απελευθερώσει τις τοξίνες) και ηλεκτροβελονισμό.

TCM Παθολογία Κινεζικής Ιατρικής – διάρκεια 1 Έτος

Στην κινεζική ιατρική, υπάρχει ένα ρητό “μια ασθένεια, πολλά πρότυπα”. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας που έρχεται στον κόσμο  θεωρείται ως ένα άτομο, με ένα μοναδικό πρότυπο ανισορροπίας. Για οποιαδήποτε ασθένεια , υπάρχει συνήθως ένας αριθμός από διαφορετικές αιτίες. Για παράδειγμα, το άσθμα μπορεί να οφείλεται σε μια αδυναμία νεφρού, μια αδυναμία των πνευμόνων, ή “φλέγμα”. Αυτή η μονάδα επιτρέπει στους μαθητές να διαφοροποιούν τις αιτίες  μιας μεγάλης ποικιλίας κοινών  ασθενειών που παρουσιάζονται για θεραπεία, όπως πεπτικά προβλήματα, γυναικολογία, διαταραχές του νευρικού συστήματος, μυοσκελετικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, και ψυχικά – συναισθηματικά προβλήματα.

Εντοπισμός των σημείων Βελονισμού (2)

Η ενότητα αυτή τελειοποιεί και εμβαθύνει τις γνώσεις που απεκτήθηκαν με τον εντοπισμό σημείων βελονισμού (1) . Οι μαθητές  μαθαίνουν να εντοπίζουν τα σημεία βελονισμού με μεγαλύτερη  ευκολία και  εμπιστοσύνη, και να αποκτούν  τη δυνατότητα να επιλέγουν  τα σωστά σημεία για μια ποικιλία κοινών ασθενείων.

Κλινική παρατήρηση

Υπάρχει μία μονάδα  κλινικής παρατήρησης, και τρεις μονάδες  κλινικής πρακτικής, τα οποία παρέχουν μαζί 400 ώρες κλινικής εμπειρίας. Με την ολοκλήρωση αυτών των ωρών, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση  να ελέγχουν πλήρως  τις διάφορες  θεραπείες που προέρχονται απο ένα  πολύ ευρύ φάσμα διαταραχών. Η κλινική μονάδα παρατήρησης είναι η έναρξη της διαδικασίας, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δούν πώς λειτουργεί ο βελονισμός, και οι σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θεραπεία μια μεγάλη ποικιλία διαταραχών.

Bελονισμός – Έτος 3

Κλινική πρακτική  (1) (2) (3)

Επαγγελματική ανάπτυξη και Δεοντολογία  (2)

Επίπεδο ΙΙΙ (βελονισμός III και Διατριβή)

Διάρκεια – 1 Έτος

Σε αυτές τις ενότητες, οι μαθητές θα πρέπει να καθοδηγούνται βήμα-βήμα προς την  σωστή κατεύθυνση  για να γίνουν αποτελεσματικοί βελονιστές. Εδώ τους δίνετε αυξημένη ευθύνη  στον χειρισμό των ασθενών εφόσον είναι έτοιμοι  μέχρι να είναι έτοιμο να καταστούν  πλήρως αυτόνομοι επαγγελματίες,  και να είναι σε θέση να  θεραπεύουν  μια μεγάλη ποικιλία διαταραχών με εμπιστοσύνη.

Επαγγελματική ανάπτυξη  και Δεοντολογίας  του Θεραπευτή  (3)

Έρευνα

Η Μονάδα αυτή θα  διδάξει τις μεθόδους έρευνας, ώστε οι μαθητές να μπορούν να αναγνωρίζουν τις καλύτερες  πρακτικές, και τις  πιο αποτελεσματικές τεχνικές.

Διατριβή

Οι μαθητές θα  υποβοηθηθούν για  να κάνουν μια  γραπτή  διατριβή.

Συνοπτική παρουσίαση των βασικών θεμάτων στο αναλυτικό πρόγραμμα:

 • Εισαγωγή
 • Θεωρία Yin Yang
 • Αιτίες ασθενειών
 • Πέντε στοιχεία
 • Οκτώ Αρχές
 • Μεσημβρινοί
 • Παθολογίκή Διάγνωση
 • Διαφορική Διαγνωστική
 • Σφυγμο- Διαγνωστική
 • Γλωσσική Διάγνωση
 • Λήψη ιστορικού και παρακολούθηση κάθε περίπτωσης
 • Εντόπιση σημείων βελονισμού
 • Τεχνικές βελόνας
 • Βεντούζες
 • Mοξαθεραπεία
 • Τεχνικές χειρισμού του σώματος (Bodywork Techniques)
 • Αναπνευστικό Σύστημα
 • Ουρογεννητικό σύστημα
 • Πεπτικό σύστημα
 • Καρδιαγγειακό Σύστημα
 • Πόνος, Πονοκέφαλοι
 • Δερματικά προβλήματα
 • Επαγγελματική διαχείριση
 • Εξεταση
 • Πιστοποίηση

 

Σημείωση:

H Νεο-Ιπποκρατική Σχολή είναι  σχολή φυσικών θεραπειών και όχι Φαρμακοϊατρικών θεραπειών. Δεν είναι Ιατρική Σχολή , ούτε συμπεριφέρεται σαν  τέτοια, αλλά διδάσκει τους σπουδαστές τις αναγκαίες γνώσεις ιατρικής  για να μπορούν να αναγνωρίζουν  τις καταστάσεις εκείνες  που απαιτούν επειγόντως ιατρική βοήθεια, χειρουργική, ή άλλη επέμβαση και να παραπέμπει τέτοιες περιπτώσεις στους κατάλληλους Επαγγελματίες Υγείας.

 

Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Natural Doctor
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες
Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

socrates pict
socrates pict

THE BODY CAN HEAL ITSELF

HERBAL MEDICNE DIPLOMA
HERBAL MEDICNE DIPLOMA

no images were found

Γλώσσα:

© 2021 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual