Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus

Τα Όμοια θεραπεύουν τα Όμοια

Φύσις Νόσων Ιατρός και Διδάσκαλος

Email: naturae@cytanet.com.cy

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ – ΝΕΥΡΟ-ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

 Διπλωμα Νεο-Ιπποκρατικής Σχολκής με προοπτική συνέχισης σπουδών για Πτυχίο Πανεπιστημίου ( University of America (USA)

 Μια νέα επιστήμη υγείας στον χώρο της φυσικής θεραπείας χωρίς φάρμακα

Η Ρεφλεξολογία είναι μια θαυμάσια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών. Στο ανθρώπινο πέλμα καταλήγουν 7.200 απολήξεις νεύρων που ξεκινούν απ’ τον εγκέφαλο και  ταξιδεύουν σ’ ολόκληρο το σώμα. Επιπλέον στο πέλμα «καθρεφτίζονται» σαν αντανακλάσεις, όλα τα όργανα και σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Μέσω της ρεφλεξολογίας ασκούνται ειδικές πιέσεις σ’ αυτά τα αντανακλαστικά σημεία που με τη σειρά τους προκαλούν ακούσια αντίδραση στα όργανα και τα σημεία που συνδέονται μαζί τους.

Η ρεφλεξολογία δεν είναι μορφή άμεσης θεραπείας αλλά μηχανισμός ενεργοποίησης της άμυνας του οργανισμού, αφενός μέσω της χαλάρωσης που βελτιώνει τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα και αφετέρου μέσω της απελευθέρωσης του λεμφικού και απεκκριτικού συστήματος απ’ τις τοξίνες.

Η ευγενής τέχνη της ρεφλεξολογίας θεωρεί πως το άτομο μπορεί να προσεγγιστεί θεραπευτικά σαν ολότητα σώματος, ψυχής, πνεύματος. Κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος αλληλεπιδρά και αλληλοεξαρτάται με άλλα σημεία   του σώματος, επίσης η ασθένεια συχνά έχει τις ρίζες της σε κάποια ψυχική αιτία. Ξεκινώντας μ’ αυτή τη θεώρηση η ρεφλεξολογία επιδιώκει να επιφέρει ισορροπία στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ένας επαγγελματίας ρεφλεξιολόγος που γνωρίζει πώς να διεγείρει σωστά αυτά τα σημεία, προκαλεί αυτόματα βελτίωση της κυκλοφορίας, καθώς και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, ενώ βοηθάει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού να ενισχυθεί και να θωρακιστεί.

Όσο για το νευρικό σύστημα, είναι αποδεκτό ότι περίπου το 70% όλων των διαταραχών οφείλονται σε μια «νευρική» ένταση σε ορισμένα σημεία του σώματος. Η ρεφλεξολογία βοηθά στη μείωση αυτής της έντασης, διευκολύνοντας τις διάφορες περιοχές να χαλαρώσουν και να λειτουργήσουν πιο σωστά. Το σώμα μπορεί από μόνο του να θεραπεύσει πολλές απλές διαταραχές χωρίς κανένα φάρμακο. Η ρεφλεξολογία βοηθά στην ενεργοποίηση αυτώνγ των θεραπευτικών δυνάμεων που υπάρχουν στο σώμα μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 12 ΜΗΝΕΣ

 • Εισαγωγή στη Ρεφλεξολογία

 • Ανατομία 

 • Φυσιολογία

 • Εισαγωγή στην Εναλλακτική Ιατρική

 •  Γιν -Γιάνγκ -5 Στοιχεία

 • Κινεζική διάγτνωση -και Διάγνωση Ρεφρλεξολογίας

 • Σημεία Βελονισμού -Μεσημβρινοί και Διαχείρηση 

 • Σχέση των μυών με τα εσωτερικά όργανα

 • Μελέτη των Αντανακλαστικών ζωνών των ποδιών

 • Ρεφλεξολγία των συστημάτων του οργανισμού

 • Διατροφή-Ορθά Μόρια-Ομοιοπαθητικά θεραπευτικά

 • Πρακτικη άσκηση

 • Επαγγελματικιή διαχείρηση

 • Πιστοποίηση

 

Πληροφορίες:

Τηλ.  00357– 96-452903:    

 –  Τηλ- 00357-99463550

5 Ιπποκράτους  Κοινότητα Απαισιάς , 4145 Λεμεσός

 

 

 

 

Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Natural Doctor
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες
Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

socrates pict
socrates pict

THE BODY CAN HEAL ITSELF

HERBAL MEDICNE DIPLOMA
HERBAL MEDICNE DIPLOMA

no images were found

Γλώσσα:

© 2022 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual