Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus

Τα Όμοια θεραπεύουν τα Όμοια

Φύσις Νόσων Ιατρός και Διδάσκαλος

 

  

 

 

 

 

 

 

«Ωφελέειν και μη βλάπτειν»

«Νόσων φύσις ιατρός».

Σημαίνει ότι τίποτα στη φύση δεν υπάρχει κατά τύχη, ειδικά όσον αφορά στον άνθρωπο».

Εγκεκριμένος Πάροχος Επαγγελματικής Κατάρτισης  στις Φυσικές Θεραπείες σύμφωνα με τον Περί Εταιρειών Νόμο  Κεφ.113, Άρθρο 15(1) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εγκεκριμένος Πάροχος Επαγγελματικής Κατάρτισης από τον Κυπριακό κρατικό φορέα  ΑνΑΔ..     

Representative & Affiliate to:

 CNM – College of Naturopathic Medicine (U.K)

UNIVERSITY OF AMERICA (USA)

www.naturopathy.com.cy 

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

σε τιμές κρίσης

  από Πιστοποιημένους  Καθηγητές /Λέκτορες

οι οποίοι απόδειξαν  ότι

η παραδοσιακή θεραπευτική  δεν είναι μία θεραπευτική  του παρελθόντος αλλά του μέλλοντος

Αδράξτε λοιπόν την Επαγγελματική Ευκαιρία! Αποκτήστε Διεθνώς Αναγνωρισμένο Αγγλικό/ Αμερικανικό Δίπλωμα /Bachelor  στα ακόλουθα επιστημονικά προγράμματα:

 

  • ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ                        (Ιπποκράτειας θεραπευτικής προσέγγισης)

  • ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΑΘΗΤΙΚΗ               (φυσιοπαθητικής προσέγγισης)

  • ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ             (φυσιοπαθητικής προσέγγισης)

  • ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ                      (φυσιοπαθητικής προσέγγισης)

  • ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ                       (φυσιοπαθητικής προσέγγισης)

  • ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ                        (φυσιοπαθητικής προσέγγισης)

  • ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ                          (φυσιοπαθητικής προσέγγισης)

 

Αποκτήστε τα εφόδια για μια νέα καριέρα και σε έναν τομέα που είναι αρκετά προσοδοφόρος και «διαχρονικός» .Θεωρητική και Πρακτική εκπαίδευση δια ζώσης και με  κατ’ οίκον Μελέτες, Έρευνες και  Εργασίες.  Εξέταση και Πιστοποίηση, Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης Θεραπευτή και Αποδοχή στο Επαγγελματικό Σύνδεσμο Κύπρου, Ελλάδος,  και Αγγλίας. Δικαίωμα εργασίας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Επικοινωνία για:     Κύπρο:    99-463550 –naturae@cytanet.comc.y

                                           Ελλάδα : 6940578278email:  n_vrousgos@hotmail.co.uk  

                                                      www.naturopathy.com.cy  

_____________________________________________________________________________________________________________________

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

                            (Ιπποκράτεια Θεραπευτική προσέγγιση)

                               Η μητέρα όλων των επιστημών υγείας και πρόληψης

Η   Αληθινή Δύναμη Πρόληψης και Θεραπείας

H Φυσιοπαθητική που διδάσκεται σε Κολλέγια/ Σχολές & Πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι η βάση όλων των παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσω της Νέο-Ιπποκρατικής Σχολής Κύπρου πιστοποιημένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης από Κρατικό φορέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο φυσιοπαθητικός Ιπποκράτειας θεραπευτικής προσέγγισης ξέρει να  ερμηνεύει τη φύση, να  βάζει στην πράξη αυτά που η φύση του διδάσκει και  αξιοποιεί αυτά που του παρέχει.

  • Η φύση κρατάει το μυστικό /το μαγικό φάρμακο που η ανθρωπότητα αναζητά για αιώνες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί  Η υγεία δεν  αγοράζεται δεν πωλείται σε πολύχρωμα μπουκαλάκια  στα φαρμακεία και σε καταστήματα ούτε σε υπεραγορές αλλά παρέχεται δωρεάν  από τη φύση.

Η Παραδοσιακή Ολιστική θεραπευτική φιλοσοφία  προσφέρει μία ουσιαστική βοήθεια γιατί βάζει σε τάξη και ρυθμό τον οργανισμό, ακριβώς όπως σε τάξη και ρυθμό βρίσκεται η φύση. Η μέρα θα γίνει νύκτα και η νύκτα θα γίνει μέρα -τον ήλιο διαδέχεται το φεγγάρι- το σκοτάδι το φως- τον Χειμώνα ακολουθεί η Άνοιξη –Καλοκαίρι Φθινόπωρο.

Τα πάντα στον άνθρωπο συμπάσχουν. Ο άνθρωπος δεν είναι απλά εγκέφαλος- καρδιά, συκώτι και οστά  αλλά ένας οργανισμός. Όταν κάτι στο σώμα πάσχει, αυτό σημαίνει ότι έχει διαταραχθεί η ισορροπία του οργανισμού στο σύνολό του.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα από τα έργα τέχνης  η κορωνίδα  της Θείας Δημιουργίας μέσα στη φύση.

Όταν το σώμα  είναι απόλυτα  συντονισμένο με τον εαυτό του και με το περιβάλλον βρίσκεται σε κατάσταση υγείας.

Αποσυντονισμός  στις λειτουργίες οδηγεί σε ασθένεια.  

  • Η ιπποκράτεια φυσιοπαθητική παραδοσιακή επιστήμη στοχέυει στην ενισχυση με φυσικό ακίνδυνο τρόπο τους ανοσοποιητικούς μηχανισμούς  του οργανισμού  βοηθώντας έτσι την επαναφορά του στην υγεία.
  • Τι σημαίνει με φυσικό τρόπο;

Σημαίνει ότι ο οργανισμός που λαμβάνει το φυσικό φάρμακο δεν το θεωρεί κάτι ξένο που προσπαθεί να το αποβάλλει αλλά το αφήνει να δουλέψει ανενόχλητο σαν να ήταν δικό του συστατικό.

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με επιτυχή παρακολούθηση  των ειδικών Σεμιναρίων, Διαλέξεων, Κατ’ οίκον εργασιών, Κλινικής Πρακτικής και εξετάσεων  μπορείτε να αποκτήσετε αναγνωρισμένο CNM- COLLEGE  U.K Πιστοποιητικό, Δίπλωμα, η συνέχιση σπουδών  με UNIVERSITY OF AMERICA (USA).για  Πτυχίο/ BSc…Master, Doctorate… 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η επαγγελματική εκπαίδευση απευθύνεται σε πτυχιούχους ιατρικών ή παραϊατρικών επιστημών. Το επίπεδο των διαφόρων μεθόδων της μη συμβατικής ιατρικής βελτιώνεται σταθερά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καθώς  συνεχώς περισσότερα ιατρικά και παραϊατρικά ιδρύματα εντάσσουν διάφορες  παραδοσιακές μεθόδους στα θεραπευτικά τους προγράμματα. 

Τι είναι η φυσικοπαθητική;

Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική προσέγγιση που εστιάζει, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας  – όπως γίνεται κατά κανόνα στην συμβατική ιατρική , αλλά και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν.

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της φυσιοπαθητικής είναι η πρόληψη των παθήσεων, γεγονός που απαιτεί την «εκπαίδευση» του ασθενούς. «Η φυσικοπαθητική δεν παρέχει μία θαυματουργή λύση. Γιατί τέτοια λύση δεν υπάρχει ούτε ποτέ θα υπάρξει στο μέλλον. Το κλειδί είναι η ίδια η φύση μέσα μας που περιμένει να δώσουμε  στο σώμα τα δικά της φάρμακα και στην αρρώστια και στην πρόληψη. Δυστυχώς δεν επιδέχεται υποκατάστατα -δεν λειτουργά με αυτό τον εκβιαστικό  τρόπο. Δεν ζητάει πολλά αλλά λίγο σεβασμό  προς τον Δημιουργό  Θεό -προς τους νόμους και κανονισμούς  που διέπουν την ζωή και την υγεία.

Είναι μια εκπαιδευτική μορφή θεραπευτικής. Εκπαιδεύονται οι ασθενείς βήμα – βήμα ως προς τον συνολικό τρόπο της φυσικής  ζωής , διατροφής, πρόληψης και θεραπείας τους.  

Σε όλες τις περιπτώσεις  ασθένειας η Φυσιοπαθητική έρχεται να ενισχύσει ενεργειακά/δυναμικά το Ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικά μόνο μέσα όπως την αυτοκάθαρση, αποτοξίνωση, Νηστεία, φυσική δίαιτα, καθαρό νερό, ανάπαυση άσκηση, φυσικά συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, οργανικά άλατα, ιχνοστοιχεία, βότανα, ομοιοπαθητικές ουσίες, ερεθίσματα βελονισμού και θεραπευτικής μάλαξης, και διορθωτικές διευθετήσεις του σώματος.

Με ποια μέσα βοηθά;

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ «Ο θεμέλιος λίθος της φυσικοπαθητικής είναι η χρήση της διατροφής ως θεραπευτικό μέσο» τονίζει η κ. Νικολάου. Η φυσικοπαθητική είναι κυρίως, μια διατροφική θεραπεία, που κατά 90%, βασίζεται σε συγκεκριμένες και απλές διατροφικές αλλαγές – οποίες όμως δεν πρέπει να είναι περιστασιακές! Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, ο φυσιοπαθητικός μπορεί να σας χορηγήσει και συμπληρώματα διατροφής.

κάνει φυσική εξέταση και βασίζεται σε διαγνωστικές εξετάσεις και στη συνέχεια μαζί με τον ασθενή θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα θεραπείας που μπορεί να αποτελείται από φυσιοπαθητικά φάρμακα (βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία..) ομοιοπαθητικές ουσίες, ανάπαυση (επαρκή ύπνο), υγιεινή σωστή διατροφή, ΒΟΤΑΝΑ «Τα φυτά χρησιμοποιούνται ως φάρμακα από την αρχαιότητα». Στη φαρέτρα του φυσικοπαθητικού λοιπόν, υπάρχει και η βοτανοθεραπεία, στην οποία καταφεύγει εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Ο φυσικοπαθητικός μπορεί να χρησιμοποιεί συμπληρωματικά και άλλες μεθόδους  ανάλογα με την εκπαίδευσή του, όπως το θεραπευτικό μασάζ, τον βελονισμό, τον βιοσυντονισμό, την ομοιοπαθητική, τα ανθοιάματα κλπ.

Ο Φυσικοπαθητικός   αποχή από τροφή και  αποτοξίνωση, ελάττωση του σωματικού βάρους,  μείωση του άγχους για ψυχική και διανοητική ισορροπία, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας (άσκηση στον καθαρό αέρα και σωστή αναπνοή), επαρκή αλλά όχι υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την απαλλαγή από κάθε είδους βλαπτικές εξαρτήσεις όπως πχ. διακοπή του καπνίσματος.

Η Φυσιοπαθητική  βασίζεται κυρίως στη θεραπευτική δράση της σωστής  φυσικής διατροφής,  του καθαρού αέρα, της κίνησης, ανάπαυσης, του ήλιου, της θετικής Ψυχοσωματικής / ψυχολογικής επιρροής, της Οστεομυολογικής διευθέτησης  και Ομοιοπαθητικής  τόνωσης των ιαματικών αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του σώματος.

Στηρίζεται πάνω σε μια φιλοσοφία ακριβώς αντίθετη  με τη φιλοσοφία της Καθιερωμένης ιατρικής. Πιστεύει στα διδάγματα του Ιπποκράτη και στις Φυσικές Αρχές.

Η βασική Αρχή της  είναι πως η θεραπεία η αποκατάσταση της υγείας είναι μια βιολογική διαδικασία όπως η πέψη και η αφομοίωση της τροφής, η η συγκόλληση και θεραπεία ενός σπασμένου οστού η επούλωση ενός τραύματος. Η φυσικοπαθητική πιστεύει ότι το σώμα έχει το δικό του έμφυτο φυσιολογικό αυτοθεραπευτικό σύστημα. Όταν αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του αιτία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος  ο οποίος δεν το συντηρεί σωστά, άλλα το κακομεταχειρίζεται.

Τα αίτια πολλά και διάφορα αλλά πάντα τα ίδια και τα αυτά. Τοξίνωση Μόλυνση-Μπλοκάρισμα του οργανισμού από τη πληθώρα των άχρηστών που συσσωρεύονται και δεν απομακρύνονται από το σώμα.

Υποστηρίζει  και εφαρμόζει την Ιπποκράτεια Αρχή του Ενιαίου της αρρώστιας, διάγνωσης & θεραπείας -ότι  δηλαδή οι αρρώστιες δεν είναι πολλές αλλά Μια και μοναδική –η Τοξίνωση/Τοξαιμία  και δηλητηρίαση του οργανισμού που πηγάζει από τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και συνεπώς η διάγνωση και θεραπεία είναι ΜΙΑ –η τοξαιμία και η απομάκρυνση της τοξικής δηλητηρίασης από το Αίμα.

Τα αίτια της αρρώστιας για τον Φυσικοπαθητικό είναι η πριν  από την αρρώστια νοσηρή κατάσταση του οργανισμού που οφείλεται σε κάθε είδους ανθυγιεινές συνθήκες (περιβαλλοντικές, ψυχολογικές, διατροφικές, κλπ.

Πιστεύουμε  όλα αυτά που υποστήριζε ο Ιπποκράτης: « τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο άρρωστος δεν είναι αρρώστια, αλλά τα μέσα με τα οποία αμύνεται το σώμα κατα της αρρώστιας. Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω κάποια παραδείγματα:

Όταν κάποιος υποστεί δηλητηρίαση το αποτέλεσμα είναι ο ΕΜΕΤΟΣ και ΔΙΑΡΡΟΙΑ. Τα ίδια τα συμπτώματα της αρρώστιας χρησιμοποιεί το σώμα  γα να γιατρέψει  την αρρώστια-την δηλητηρίαση.

Στην περίπτωση αυτή η καθιερωμένη ιατρική έρχεται να καταστείλει τα συμπτώματα που είναι η προσπάθεια του σώματος προς αυτοθεραπεία.

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση από τη δηλητηρίαση.Top of Form

Προϋποθέσεις εισδοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κριτήρια για την επιλογή περιλαμβάνουν επίσης προσωπική ωριμότητα,, προηγούμενη εργασία και  εμπειρία της ζωής και ο υψηλός βαθμός δέσμευσης και η προθυμία να περάσουν το χρόνο και θα προσπαθήσουν  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών.

Bottom of Form

 

 

 

 

 

 

Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Neo-Hippocrates School of Natural Therapies
Natural Doctor
Natural Doctor

”Ανόητος ο γιατρός που περιφρονεί την γνώση που αποκτήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους του.”

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κίνδυνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνου την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Εγκεφαλικοί νευρώνες
Εγκεφαλικοί νευρώνες

Σημαντική η επανεκκίνηση στους νευρώνες του εγκεφάλου σας.
Ο τρόπος που νιώθουμε, αντιδρούμε και στεκόμαστε απέναντι στα πράγματα δεν αποτελεί κομμάτι του DNA Μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά το συναισθηματικό μας κόσμο, αρκεί να συνδέσουμε σωστά τα… εγκεφαλικά μας δίκτυα.
Πληροφορίες -99463550

Πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση

Οι πόνοι στον αυχένα και στη μέση είναι οι πιο συχνοί καθώς ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η λύση δίνει ο υπερδύναμος βελονισμός.
Ο Βελονισμός είναι μία φυσιοπαθητική πράξη και όχι ιατροτεχνική. Ο Βελονισμός δεν πονάει, οι βελόνες είναι μίας χρήσεως και τόσο λεπτές όσο μία τρίχα από τα μαλλιά μας.

socrates pict
socrates pict

THE BODY CAN HEAL ITSELF

HERBAL MEDICNE DIPLOMA
HERBAL MEDICNE DIPLOMA

no images were found

Γλώσσα:

© 2021 Naturopathy.com.cy | Neo-Hippocrates School of Natural Therapies, Limassol – Cyprus | Designed & developed by mmVirtual